Шарапова би као Троицки и Чилић!

Правни тим руске тенисерке Марије Шарапове објавио је да планира да тражи суспензију мању од годину дана због њеног позитивног теста на мелдонијум.

Тенис 11.03.2016 | 13:00
Шарапова би као Троицки и Чилић!

Шарапова је била позитивна током овогодишњег Аустралијан Опена, а од суботе ће бити провизорно суспендована, док ће званична казна бити саопштена накнадно.

Пред тренутно седмом тенисерком света је суспензија од најмање две године по антидопинг правилима Међутим, њени адвокати планирају да захтевају знатно краћу казну и верују да је једногодишња суспензија, а можда чак и краћа, могућа.

“Марија и ја разматрамо све опције”, рекао је Џон Хагерти, адвокат руске тенисерке, али је одбио да појасни да ли је Шарапова навела да је користила мелдонијум када је раније давала узорке допинг контроли.

Машини адвокати се, такође, надају да би преседани у случајевима Виктора Троицког и Марина Чилића могли да умање њену суспензију. Троицки и Чилић су добили знатно дуже суспензије од стране Међународне тениске федерације, а оне се умањене после њихових жалби пред Судом за арбитражу у спорту.

Троицки је првобитно суспендован на 18 месеци јер није дао узорак на Мастерсу у Монте Карлу, али му је казна умањена на годину дана. Чилићу је суспензија смањена са девет месеци на четири, а његов случај би могао да буде од користи за Шарапову због преседана по којем се анализира степен умешаности тенисера.

За сада нема информација када би саслушање у случају руске тенисерке могло да буде организовано.

Коментари / 0

Оставите коментар