Руни одбио 100 милиона € од Кинеза!

Вејн Руни одбио је у јануару богату понуду из Кине, а колумниста Дејли мејла Пирс Морган тврди да је у питању био деветоцифрен број!

Фудбал 11.03.2016 | 20:00
Руни одбио 100 милиона € од Кинеза!

Шангај, који води бивши селектор Енглеске Свен Ериксон, је капитену Манчестер Јунајтеда и "Гордог Албиона" понудио око 100 милиона евра на три сезоне, када се одбије порез, али је Ваза ипак остао на Олд Трафорду.

"Телефон ми је позвонио у 11 увече, био је то капитен Енглеске Руни. Желео је да причамо о његовој будућности у Манчестер Јунајтеду и плановима за лето. Питао сам га за баснословну понуду из Кине, рекао ми је да је истина. Када сам га питао колико новца је у питању, само се насмејао. Открио ми је да је у питању уговор на три сезоне са осам нула, после пореза! Није ми било добро", написао је Морган.

Морган верује да ће Руни остати у Јунајтеду још бар једну сезону, а можда и две. Он у Јунајтеду годишње зарађује 17,5 милиона евра, док је најплаћенији фудбалер света Лионел Меси са 26,5 милиона.

Руни је пропустио последњих шест утакмица Јунајтеда због повреде лигамената колена, а на терен би могао да се врати почетком априла.

Пропустиће између осталог двомеч са највећим ривалом Ливерпулом у осмини финала Лиге Европе, градски дерби са Ситијем у Премијер лиги, дуел са Вест Хемом у ФА Купу, те дуеле Енглеске са Немачком и Холандијом.

Ваза је одиграо 514 утакмица за Јунајтед и постигао 245 голова, док је рекордер Енглеске са 51 голом на 109 наступа.

Каријеру је почео у Евертону за који је постигао 17 голова на 77 наступа, пре доласка у Јунајтед 2004. као 19-годишњак.

Ипак, лето није далеко, нова понуда из Кине ће сигурно стићи...

Коментари / 0

Оставите коментар