Е, Блатере, сад си готов!

Швајцарске власти саопштиле да су у седишту Фудбалског савеза Француске заплениле доказ у кривичном предмету који се води против бившег председника ФИФА!

Фудбал 10.03.2016 | 16:40
Е, Блатере, сад си готов!

Швајцарско тужилаштво навело је да су челници Фудбалског савеза Француске пристали на претрес просторија, који је обављен у сарадњи са француским тужилаштвом, и да су том приликом пронађени докази у вези сумњивог "дила" бивших челника ФИФА и УЕФА Сепа Блатера и Мишела Платинија.

"Заплењена документа су у вези са сумњивом исплатом", наводи се у саопштењу федералног тужилаштва Швајцарске.

Против Блатера је у септембру покренут кривични поступак због "нелојалне" исплате два милиона долара, колико је ФИФА платила председнику УЕФА Мишелу Платинију 2011. године за консултантске послове.

Блатер и Платини су због финансијских малверзација суспендовани на по шест година из свих фудбалских активности. Обојица у негирали неправилности и жалили се Суду за спортску арбитражу у Лозани.

Они су изјавили да су имали усмени договор о исплати за консултантске послове које је Платини обављао од 1999. до 2002. године.

Платинијев статус у истрази је "између сведока и оптуженог", навело је тужилаштво.

Платини је био главни кандидат да замени Блатера на месту председника ФИФА, али је на изборима 26. фебруара победио досадашњи генерални секретар УЕФА Ђани Инфантино.

Истрагом швајцарског тужилаштва обухваћени су и избори за домаћине Светског првенства 2018. и 2022. године због сумњи за прање новца.

Коментари / 0

Оставите коментар