Новак иде на Надала у полуфиналу Индијан Велса!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић могао би да се састане са Рафаелом Надалом у полуфиналу Мастерса у Индијан Велсу.

Тенис 09.03.2016 | 12:20
Новак иде на Надала у полуфиналу Индијан Велса!

Ђоковић, који је постављен за првог носиоца у Индијан Велсу, налази се на врху горњег дела жреба у који је смештен и шпански играч.

Надал је тренутно на петом месту на АТП листи, али је због одустајања Роџера Федерера упао међу четворицу првих носилаца на првом Мастерсу у сезони.

Новак ће на старту бити слободан, у другом колу очекује га сусрет са Тејмуражом Габашвилијем, следећи противник вероватно ће бити Филип Колшрајбер, док се у трећој рунди укршта са Робертом Баутистом Агутом.

Може се рећи да је најбољи тенисер данашњице добио поприлично компликован жреб – у четвртфиналу иде на бољег из дуела Доминика Тима из Аустрије и Француза Жо-Вилфреда Цонге са којим је играо у истој рунди турнира пре три године.

Ни Надалу неће бити једноставно – на путу до завршнице турнире му је сјајни сервер Џон Изнер који је пун самопоуздања после одличног наступа у Дејвис купу, али и Жил Симон, Григор Димитров и Кеи Нишикори.

Другу половину костура предводе Енди Мари и Стан Вавринка који би могли да се састану у пројектованом полуфиналу. Британац би пре тога требало да савлада играче попут Марсела Гранољерса, Жоаа Соузе, Ника Кирјоса, Гаела Монфиса, или Милоша Раонића и Томаша Бердиха... Управо је Чех наишао на ’мину’ у виду Хуана Мартина дел Потра јер је дерби двојице високих играча заказан за друго коло.

На првом турниру из серије 1.000 у сезони учествоваће још двојица српских тенисера – Виктор Троицки и Душан Лајовић упали су у Вавринкин део жреба и могу да се састану трећем колу. Виктор пре тога мора да добије победника меча Грот - Мајер, а Лајовић квалификанта и фаворита Марина Чилића.

Мастерс у Индијан Велсу траје од 9. до 20. марта, игра се за наградни фонд од 7.107.445 у мушкој, односно 6.157.160 долара у женској конкуренцији, а титулу бране Новак Ђоковић и Симона Халеп.

Коментари / 0

Оставите коментар