Михајловић: Имам само м..а и част!

Тренер Милана после сваког пораза чита како је бивши и покушава да се обрачуна са налогодавцима таквих вести на свој начин.

Фудбал 11.03.2016 | 10:40
Михајловић: Имам само м..а и част!

Од повратка у Милано, али не међу неразуре, већ ривалске росонере, Синиша Михајловић хода по трњу.

Прво, добио је да води један од најгоре селектираних тимова у славној историји Милана, што није значило и да су пред њега постављени адекватни циљеви. Друго, постојао је од првог дана отпор према њему на јужној трибини, највише због тога што је био фудбалер и асистент тренера у Интеру.

И, треће, некоме у клубу очигледно не одговара темпераментни, срчани и арогантни Србин, који се намерио да успе и не доживи да буде експресно смењен као неколицина његових претходника која је требало да замени Масимилијана Алегрија, а међу њима су и Кларенс Седорф и Пипо Инзаги.

Таман када навијачи и јавност у Италији помисле да се Милан подигао, да ће везати неколико добрих резултата и вратити се озбиљно у борбу за излазак, бар, у Лигу Европе, а то би с актуелним саставом био озбиљан подвиг, догоди се нови пад.

Прошлог викенда Милан је изгубио од Сасуола у једној од утакмица које су директно одређивале борбу за Европу, због чега је у понедељак неколико италијанских листова објавило да је Михајловић већ одлучио да ће напустити "Сан Сиро" на крају сезоне и да се већ зна име његовог новог клуба – а то је Лацио!

Другим речима, представљено је да је Миха, сада када је поново "густо" у "Миланелу", побегао јужно у Рим и нашао себи сигурну кућу.

"Увек мора да постоји нешто што ће вас пореметити у данима одмора", рекао је Михајловић за "Милан Цханнел".

"Само ћу рећи да сам се навикао. Не желим да дајем на важности онима који креирају такве ствари, али желим да подвучем да нисам причао ни са ким у Коверћану (база италијанске репрезентације у Фиренци, где је наводно одржан састанак о Михајловићевом одласку у Лацио)".

Миха је наставио...

"Имам уговор са Миланом и концентрисан сам на изградњу основа за будуће успехе са Миланом. Криво ми је што је један пораз (од Сасуола, у недељу) био довољан да се поново поставе сва та уобичајена питања о мојој будућности и да она звоне у тим главама. То су трачеви без икаквог основа, ја сам фокусиран само на наредну утакмицу".

На питање да ли жели да настави да ради у Милану и наредне сезоне, рекао је...

"Наравно, зашто не бих желео? Никада нећу престати да будем захвалан председнику Берлусконију и извршном директору Галијанију за шансу коју сам добио. Овде сам и радим чисте савести и наставићу даље уздигнута чела. Понављам, жао ми је што је један пораз допринео да се поново чују такве гласине", изјавио је и закључио у свом стилу:

"Ја у тој борби имам само две ствари на овом свету: своја муда и своју част. Увек сам се ослањао само на то".

На крају, изјавио је и...

"Изнад свега, ја сам човек, па тек онда тренер, а ако ико има сумњу око тога нека се консултује са мојим претходним председницима. Можемо да расправљамо о томе какав сам тренер, али не и какав сам човек".

Бивши селектор Србије, чак, сматра да може да изађе и у Лигу шампиона!

"До краја има десет утакмица и ја гледам само у своје двориште, не занима ме шта други тренери мисле (ово се односило на оцену његовог пријатеља и тренера ривалског Интера, Роберта Манћинија, да Милан више нема шансе да буде трећи). Идеје су ту, хајде да видимо можемо ли да их спроведемо у дело", закључио је.

Коментари / 0

Оставите коментар