Меси дебитује у квалификацијама!

Селектор репрезентације Аргентине Херардо Мартино саопштио је списак од 29 играча за утакмице са Чилеом и Боливијом у квалификацијама за Светско првенство 2018..

Фудбал 09.03.2016 | 16:00
Меси дебитује у квалификацијама!

На њему се налази и најбољи играч света и Барселоне Лионел Меси, а капитен Аргентине би тако 24. марта у Сантјагу против Чилеа могао да одигра прву утакмицу у квалификацијама за Мундијал у Русији, пошто је пропустио претходне мечеве због повреде. Аргентина ће 28. марта играти у Кордоби против Боливије.

Аргентина је лоше почела јужноамеричке квалификације, пошто је у прве четири утакмице освојила пет бодова. "Гаучоси" су у октобру на свом терену изгубили од Еквадора (2:0), а затим су одиграли без голова са Парагвајем.

Аргентина је у новембру одиграла 1:1 са Бразилом, а Колумбију је победила 1:0 и тренутно заузима шесто место на табели са пет бодова, седам мање од водећег Еквадора који је остварио све четири победе.

Прве четири екипе из јужноамеричких квалификација пласираће се на Светско првенство у Русији 2018. године, а петопласирани тим ће играти у међународном баражу.

Осим Месија међу позванима су и водећи играчи бројних европских клубова: Анхел ди Марија, Хавијер Пасторе, Ерик Ламела, Есекијел Лавеци, Пабло Сабалета, Пауло Дибала, Серхио Агуеро, Хавијер Масћерано и Гонсало Игуаин.

Коментари / 0

Оставите коментар