ЛШ - Блан: Гостовање Челсију је меч сезоне!

Тренер Пари Сен Жермена Лоран Блан рекао је да је предстојећа реванш утакмица осмине финала Лиге шампиона против Челсија најважнија у досадашњем току сезоне.

Фудбал 09.03.2016 | 15:20
ЛШ - Блан: Гостовање Челсију је меч сезоне!

Фубалери Челсија дочекаће у среду од 20.45 на Стамфорд Бриџу ПСЖ у реванш утакмици осмине финала Лиге шампиона.

"Очекује нас најважнији меч сезоне. Најбитнија ствар је спремити тим да буде максимално спреман да одговори на све захтеве", рекао је Блан.

У првом мечу одиграном у Паризу, ПСЖ је победио лондонски клуб са 2:1, тако да је екипи Лорана Блана за пролаз медју осам најбољих у Лиги шампиона довољан реми или пораз од једног гола разлике, али уз најмање два постигнута.

ПСЖ и Челси су се у последње три године сваки пут састајали у плеј-оф фази Лиге шампиона. Прошле године такодје су међусобно играли у осмини финала, а годину дана пре тога у четвртфиналу.

Лондонски клуб је 2014. године захваљујући постигнутом голу у гостима дошао до пласмана у полуфинале, да би ПСЖ истом мером узвратио годину дана касније.

Као и пре три недеље у Паризу, сусрет Челсија и ПСЖ-а заказан је у време када се оба клуба суочавају с великим проблемима с повредама играча.

На утакмици у среду за Челси сигурно неће играти Џон Тери, Радамел Фалкао и Курт Зума, а нешто блаже повреде имају Кенеди, Дијего Коста и Педро Родригес, па су њиихови наступи под знаком питања.

С друге стране за ПСЖ неће играти Серж Орије, који је од раније суспендован због критикована Лорана Блана и неких саиграча, док су наступи Матуидија, Пастореа и Вератија под знаком питања због блажих повреда.

У другом мечу осмине финала у Санкт Петербургу од 18.00 састају се Зенит и Бенфика. Први меч у Португалу завршен је победом домаћина од 1:0.

Бенфика је након победе против Зенита уписала још три тријумфа, па тако у меч против руске екипе, коју су елиминисали у истој фази такмичења 2012. године, улазе у добром расположењу.

Зенит се после двомесечне зимске паузе у домаћем шампионату доста мучио да поврати форму, па су тако прошле недеље у руском Купу елиминисали Кубањ тек након продужетка, а у руској Премијер лиги су за викенд одиграли нерешено против Краснодара.

Овај меч поред великог значаја за екипе, добија на важности и због тајанственог коефицијента Европске фудбалске уније (УЕФА).

Ова утакмица би могла да буде одлучујућа да ли ће руска или португалска лига добити додатно, треће место за своје клубове у Лиги шампиона од сезоне 2017./18..

Коментари / 0

Оставите коментар