Почетак краја – Најки напушта Шарапову!

Амерички гигант Најки (Нике) привремено је суспендовао спонзорство руске тенисерке Марије Шарапове, која је открила да је била позитивна на допинг тесту.

Тенис 08.03.2016 | 22:30
Почетак краја – Најки напушта Шарапову!

За разлику од Најкија, сарадњу са Шараповом је у потпуности окончао швајцарски произвођач сатова Таг Хојер (ТАГ Хеуер), који је одлучио да оконча преговоре о продужетку уговора који је истекао у децембру.

"Тужни смо и изненађени информацијама о Марији Шараповој. Одлучили смо да суспендујемо спонзорство док траје истрага. Пажљиво ћемо пратити развој ситуације", рекао је за Франс прес потпарол Најкија Кеџуан Вилкинс.

Некадашња најбоља тенисерка света саопштила је у Лос Анђелесу да је била позитивна на допинг тесту током Отвореног рвенства Аустралије.

Освајачица пет Грен слем титула била је позитивна на мелдонијум, супстанцу коју је узимала од 2006. године због здравствених проблема.

Употреба те супстанце забрањена је 1. јануара ове године. Ова 28-годишњакиња рекла је да је 22. децембра добила писмо Светске антидопинг агенције (WАДА) са обавештењем о томе, али да није прочитала списак.

Шарапова је једна од најпопуларнијих амбасадора америчке компаније, а често се у прошлости појављивала у рекламама Најкија.

Рускиња је протекле сезоне зарадила 29 милиона долара, од чега само седам на тениским турнирима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мирко

08.03.2016 21:58

Драги Бозе, злобног ли наслова.Врло је вјероватно да це Сарапова врло брзо поцети да игра. То сто се десило није била намјера Сарапове. У децембру просле године, тај лијек-супстанца је био-ла потпуно легална за употребу. Нецијим немаром у њеном тиму, промакла је информација, да је од 01. 01. 2016. тај лијек- супстанца забрањена. Она је то користила годинама, без икаквих консеквенци. То је пропуст, који се не десава ни аматерима. Она има тим око себе који прима дебеле паре И то је 100% њихова недопустива греска. То у свјетској федерацији знају И оцекује се позитивно рјесење по Сарапову. Најки је само суспендовао пословну сарадју, не И раскинуо уговор. Јос једанпут, злобног ли текста драги Бозе. Засто не пренесосте изјеве целних људи из руског тениског савеза?

ОДГОВОРИТЕ