Поледица на планинским превојима у Српској

Коловози у Републици Српској овог јутра су влажни и мокри, на дионицама које воде преко планинских превоја могућа је мјестична поледица, док на подручју Кнежева и Мркоњић Града у јутарњим часовима густа магла смањује видљивост и успорава вожњу.

Босна и Херцеговина 08.03.2016 | 08:09
Поледица на планинским превојима у Српској

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске издвајају правце Карановац - Црна Ријека - Мркоњић Град, Рогољи - Млиништа, Језеро - Ново Село, Карановац - Кнежево - Угар, Саставци - Устипрача, Вишеград - Вардиште, Бродар - Рудо, Власеница - Хан Пијесак, Добро Поље - Миљевина - Брод на Дрини и Гацко - Тјентиште.

Возачима из АМС савјетују максимално опрезну и спорију вожњу, прилагођену условима и стању на путу и подсјећају да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

На дионици Нова Топола - Клашнице, ради изградње вијадукта, на дионици ауто-пута саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила једном саобраћајном траком.

Због укључивања и искључивања механизације на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој до краја године од 7.00 до 19.00 часова измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор /Насеобина Лишња/ и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току је изградња обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко - Бијељина, због чега је измијењен режим саобраћаја у насељу Гредице. На дионици Брчко - Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања и потребно је поштовати привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на изградњи пута Невесиње - Берковићи дионица Војне - Зови До, саобраћај се одвија успорено.

На регионалном путу Горња Вијака један - Горња Вијака два саобраћај је привремено преусмјерен на новоизграђену саобраћајницу због радова на изградњи вијадукта на ауто-путу Бањалука - Добој, дионица Прњавор - Добој.

На дионици регионалног пута Укрина - Вијака, у Вијачанима због радова на санацији коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком. На путу Карановац - Митровићи на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

На дионици регионалног пута Вијака два - Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци на снази је забрана саобраћаја за теретна возила тежа пет тона укупне масе и виша од 3,5 метра.

На дионици магистралног путу дионица Брод на Дрини - Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због деминирања на дионици регионалног пута Зелени Јадар - Милићи у мјесту Зелени Јадар, од 10. марта до 15. априла од 8.00 до 16.00 часова биће получасовних обустава саобраћаја.

На већини путева у Федерацији БиХ саобраћа се без ванредних ограничења, коловози су претежно мокри, а фреквенција возила је умјереног интензитета.

Због нових падавина учестали су одрони земље или камења на коловоз, посебно на правцима Сарајево - Фоча, Јајце - Црна Ријека, Бихаћ - Босанска Крупа, Бугојно - Јабланица и Мостар - Невесиње.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Коментари / 0

Оставите коментар