Клизишта пресјекла путне комуникације

Невријеме праћено јаком и интезивном кишом које је претходних дана захватило подручје општине Горажде проузроковало је више клизишта и проблема са бујичним водама. Више од 10 позива за интервенцију стигло је из разних дијелова града.

Босна и Херцеговина 07.03.2016 | 20:20
Клизишта пресјекла путне комуникације

Најтежа ситуација је на регионалном путу Р 448 Горажде-Прача-Сарајево, гдје је због бујичних вода дошло до појаве клизишта, које је пријетило пресијецањем тог путног правца, те пута који води индустријској зони "Побједа" односно насељу Гламоч и Подхрањен. Угрожено је и неколико стамбених објеката у близини, и водовода који пролази кроз ово клизиште.

"На том терену је један вод водоводне мреже која напаја насеље Површницу или Грабовик оштећен. Јутрос су момци из ЈКП ''6. март'' преспајали цијеви тако да ћемо и тај дио санирати, битно је да је проходан пут и да грађани могу путовати из Праче у Горажде и обратно. У улици Заима Имамовића и насељу Панорама смо имали велики пројекат, а то је прихватна цијев за површинске воде.

Одакле се та вода појављује требају да испитају службе које су надлежне за то, а ипак мислим да се један прихватни канал може направити између Центра за културу, средње школе "Енвер Поздеровић" и ОШ "Фахро Башчелија" према кориту ријеке Дрине. То је велика инвестиција, али морамо заштитити објекте, а поготово дјецу која иду у школу да се не би нашла у опасности", каже Мустафа Геца, из ПВЈ Горажде, а преноси портал Кликс.

У насељу Берич на локалитету Пијесак дошло је до појаве клизишта које пријети пресјецању ријеке Оцке и стварању вјештачког језера које би изазвало велике штете на самој локацији.

''Пријетила је опасност од клизишта, нисмо имали струје, а онда су угрожени и шталски објекти. Ми смо се обраћали Цивилној заштити и они су изашли на терен како би нам помогли. Сви су били и начелник је стигао у обилазак. Ми се бавимо пољопривредом и страх нас је да нам не настрадају шталски објекти јер смо ми кредитно задужени“, каже Изета Китан, чији су објекти угрожени услијед појаве клизишта које пресијеца ријеку.

Према ријечима Мустафе Геце екипе су одмах изашле на терен, ангажоване су машине а корито потока биће стављено у функцију да би се заштитили шталски и други објекти.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

07.03.2016 20:19

Које означавање опасности, тешки смо "индијанци". А нигдје полиције или путне службе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

возац

07.03.2016 20:55

Ја када сам полагао нигдје у тестовима нисам видио овај знак.ово несто ново у тестовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Село

07.03.2016 20:55

Свака цаст на заститној огради упозорења тако несто нисам видео иако имам довољно година страсно и брука !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тз

08.03.2016 08:16

Срамота и дно дна.ставили гуму од трактора

ОДГОВОРИТЕ