Зашто жене воле мачо типове

Жене које се осећају угрожено, без обзира на то да ли имају стварни разлог за то, падају на доминантне мушкарце који својом појавом уливају страхопоштовање.

Занимљивости 08.03.2016 | 08:30
Зашто жене воле мачо типове

МАДА су се времена променила, а мачо мушкарци, чини се, више нису у моди као раније, неке даме и даље воле доминантне типове. Научници Универзитета у Лестеру решили су да открију шта је заједничко тим дамама. И успели су - жене које се осећају угрожено, без обзира на то да ли имају стварни разлог за то, падају на доминантне мушкарце који својом појавом уливају страхопоштовање јер у њима виде потенцијалног заштитника.

И раније студије показале су да су доминантни мушкарци привлачнији женама које живе у високо криминализованим срединама. Новост је да то важи и за даме које живе у релативно безбедном окружењу, али се ипак осећају несигурно и лаком метом за насилнике. Испитивано је да ли је ова веза јача кад је реч о злочинима који укључују већи физички и психолошки бол, али одговор је негативан. Жене су биле склоније доминантнијим мушкарцима и кад су се плашиле тешких напада попут силовања и оних који укључују физичко насиље, али и обичних пљачки. Доминантнијим се, иначе, сматрају мушкарци са јаким вилицама.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар