Бора "Чорба": У Хрватску само ако ме пошаље Влада

Фронтмен бенда "Рибља чорба" Бора Ђорђевић не одступа од давно прокламованог става - неће у Хрватску. "И навијачи Хајдука долазе на наше концерте у Словенији, бацили су ми шал", каже он.

Занимљивости 07.03.2016 | 16:20
Бора "Чорба": У Хрватску само ако ме пошаље Влада

Рибља чорба је био један од најпопуларнијих бендова у бившој Југославији, а тај статус има и данас.

Многи би радо да слушају легендарне хитове овог бенда, чији је фронтмен Бора Ђорђевић, а велики број обожавалаца из Хрватске чека дан када ће београдска група поново засвирати уживо у неком граду у нашем комшилуку.

Али, тај дан неће скоро...

У интервјуу хрватском порталу Индеx, Бора Ђорђевић је рекао да није променио став да не наступа у Хрватској.

"Нисам се предомислио, све зависи од српске владе, кад они одлуче да ме пошаљу као службену делегацију, онда можемо да разговарамо", одговорио је Бора "Ћорба" у свом стилу на питање да ли је променио став.

Упитан да ли је сада неповољнија клима за евентуални концерт Рибље чорбе у Хрватској, с обзиром на промену власти, Бора је одговорио:

"Док је председник Хрватске био музичар (Иво Јосиповић) мислим да је тада било најближе реализацији. Политиком сам престао да се бавим, повукао сам се, прилично сам разочаран...".

Рибља чорба ће ускоро одржати концерт у Словенији, у месту Брежице, у непосредној близини границе са Хрватском, па се на концерту очекују и љубитељи овог бенда из те земље.

"Наши фанови из Хрватске су добродошли. Могу вам рећи да заиста долазе, наш највећи фан у Хрватској се зове Хрвоје, користим прилику да га поздравим. Имамо фан клубове у Чаковцу, Вараждину, целом Кварнеру, дођу нам људи из Сплита, дође Торцида из Сплита. У месту које се зове Шентјернеј бацили су ми шал Торциде, ја сам имао окачен шал око врата, поздравио сам их: 'Поздрав од Делија са севера'. Било је нерешено", каже Бора Ђорђевић.

О том Хрвоју, великом љубитељу групе, Бора каже:

"Он има већу колекцију сувенира (меморабилија) и плоча Рибље чорбе него што имам ја или било који други фан. Наши фанови су као фанови Азре својевремено, то су људи који су спремни да се побију за Рибљу чорбу, за свој бенд, они су као фудбалски навијачи и ја сам веома поносан на то".

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар