Обрадовић: Велики смо тим! Али баш!

Селектор Србије честитао је тенисерима победу над Казахстаном и пласман у четвртфинале Дејвис купа. "У великом смо проблему, ако..."

Тенис 08.03.2016 | 15:40
Обрадовић: Велики смо тим! Али баш!

Богдан Обрадовић поносан је што је Дејвис куп тим Србије упркос резултатском дефициту уочи последњег дана меча против Казахстана (1:2) задржао позитивну атмосферу и победама Новака Ђоковића и Виктора Троицког прошао међу осам најбољих на свету.

"Морате да задржите победнички дух, да издржите најтеже и да у трећем дану покажете да сте шампиони. То раде велики тимови, а ми смо данас показали да јесмо велики".

Обрадовић је додао да је тениска репрезентација Србије склоп индивидуалаца који се увек боре за своју државу.

"Морате да разумете што смо критиковали публику, да је није било довољно и слично... Ова екипа представља Србију, бори се за њу. Ми смо можда финансијски сиромашна земља, али имамо много веће срце од осталих".

Дворана "Александар Николић" се поново делимично испразнила након победе Ђоковића за 2:2, тако да је током меча Троицки - Недовјесов било доста празних седишта.

Богдан Обрадовић рекао је да је то "случај за експерте".

"Мислим да је то за експерте у сфери социјалних појава. Из мог угла, овај народ се уморио од ријалити програма и разног смећа, па смо сада контаминирани и многи не могу да препознају праве вредности. Ми смо у великом проблему, ако људи не могу да схвате да имају прилику да у свом граду гледају првог тенисера света, па 23, некадашњег првог у дублу...".

Троицки се још једном захвалио Ђоковићу што је успео да изједначи у укупном билансу, иако на њега самог тај меч није деловао баш најпозитивније.

"Можда је резултатски изгледало да сам лако добио Недовјесова, али је заправо психички било јако тешко, поготово после онаквог Новаковог меча, који сам гледао на ТВ-у. Много сам се нервирао, изгубио сам стрпљење, много енергије, концентрацију, нисам знао када ћу да почнем...".

"Честитам Новаку на невероватној борби и што је још једном показао да је суперхерој. Он заслужује све честитке, а мени је драго што сам у условима који ми не одговарају, донео Србији одлучујући поен".

Трроицки је додао да је осећао да "мора" да победи пред домаћом публиком, која је овог пута била "сјајна".

"Био сам жељан игре после пораза у петак и само сам желео да исправим лошу ситуацију. Веровао сам у себе. Иако нисам најталентованији играч, упорношћу и радом се на крају дође до резултата".

Србија ће од 15. до 17. јула у четвртфиналу Дејвис купа дочекати Велику Британију, браниоца трофеја, предвођеног Ендијем Марејом.

Коментари / 0

Оставите коментар