Толе Караџић предсједник ФСС-а до 2018.!

Дневни лист "Политика" пише да ће Томислав Караџић бити председник ФСС до 2018. године. Избори у ФСС пре парламентарних.

Фудбал 07.03.2016 | 17:20
Толе Караџић предсједник ФСС-а до 2018.!

После избора за председника Међународне фудбалске организације (ФИФА) и победе Ђанија Инфантина у трци за првог човека светске "куће фудбала", на ред би требало да дођу избори у Фудбалском савезу Србије.

За актуелну гарнитуру ФСС можда и у правом тренутку, јер је ЕУРО у футсалу сјајно организован у Београду, док је нови председник ФИФА добио подршку управо од Томислава Караџића.

Надања појединих фудбалских струја да би на предстојећим изборима и коначно требало да дође до краха Караџићевог режима, према писању листа "Политика" се неће испунити. Овај дневни лист сазнаје да ће се избори у ФСС одржати пре парламентарних (24. април), прво на нивоу Региона, а затим и они главни - за нове челнике ФСС.

"Политика" из својих извора наводи да се ситуација у Старој Пазови после избора неће много променити и да Караџић неће имати правог ривала, упркос томе "што су неки кандидати већ увелико на терену где испипавају пулс фудбалске Србије".

"Идеја је да Томислав Караџић остане на челу Фудбалског савеза Србије до 2018. године а да после светског првенства у Русији, на коме се искрено надамо, да ће учествовати и наша најбоља репрезентација, преда дужност првом потпредседнику и тренутно свом најближем сараднику Славиши Кокези, коме у међувремену остаје да још боље изучи фудбалску дипломатију, савлада знање енглеског језика...", пише "Политика".

Даље у тексту објашњава се однос Караџића и Кокеза, који су својевремено, док је потпредседник обављао дужност у ФК Црвена звезда, често имали несугласице.

"Заправо Караџић и Кокеза, данас чине један савремен тандем који пре свега одликује искуство, знање а и храброст да се ухвати у коштац са изазовима новог времена у српском фудбалу. Нико не може да оспори, па и они који се не слажу са актуелном фудбалском владом, да се не виде помаци у домаћем фудбалу", наводи се између осталог.

"Томислав Караџић се одлучио да уђе у нову изборну са жељом да се за време његовог мандата започне и изградња Националног стадиона, без којег дефинитивно, Србија убудуће неће моћи у Европу. Добро је што су и премијер и председник државе људи који воле фудбал и разумеју тренуто горући проблем са којим се носи актуелно руководство. Чим прођу избори, практично већ од 24. априла и то питање наћи ће се на дневном реду", додаје се.

Не наводећи имена, "Политика" пише да постоје и чињенице које забрињавају, "а то је повратак некадашњих фудбалских функционера, пре свега судија".

"Мало ко је могао да претпостави да ће се судијски чиновници, који су практично 2002. године отерани из српског фудбала, поново вратити на главну сцену", истиче се у тексту "Политике".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милорад

07.03.2016 16:34

Лопов и криминалац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђоко Шпица

07.03.2016 18:05

Док год нам овако добро иде, не треба га мјењати. Он и Миле Рохил су благо како мало ко има.

ОДГОВОРИТЕ