ДК: Башић осигурао пролаз БиХ у друго коло!

Тешким тријумфом против Малека Жазирија 3:2 (5:7, 4:6, 7:6, 7:6, 6:3), Мирза Башић обезбиједио је пролаз БиХ у друго коло Евро-афричке зоне Дејвис купа, гдје ће играти с бољим из двобоја Турске и Бугарске.

Тенис 06.03.2016 | 22:00
ДК: Башић осигурао пролаз БиХ у друго коло!

Трећег дан првог кола Друге групе Евро-афричке зоне Дејвис купа, који се игра у Зеници, Мирза Башић савладао је Малека Жазирија у пет дугих сетова (5:7, 4:6, 7:6, 7:6, 6:3) и осигурао пролаз репрезентацији Босне и Херцеговине у друго коло.

Прва два сета је најбољи туниски играч је ријешио у своју корист резултатима 5:7 и 4:6. Наредна два сета Башић добија након што је борба у оба сета трајала дуже од сат времена и након два неизвјесна тај-брека. У трећем сету Башић је био прибранији и успио је побиједити резултатом 8:6 за останак у мечу.

И четврти сет је донио тај-брек, овај пут маратонски који је трајао укупно 34 поена. Башић је на крају славио резултатом 18:16 након сат и пет минута игре.

У одлучујућем петом сету Башић одвео је Босну и Херцеговину у друго коло Друге групе ЕА зоне резултатом 6:3 и укупним резултатом 3:2.

Подсјетимо, први дан Башић је поразио Тунижанина Аниса Горбела резултатом 6:2, 6:4, 6:2, док је други меч Томислав Бркић изгубио од Малека Жазириа резултатом 2:3 у пет сетова и мечу који је трајао око четири сата.

У јучерашњем дубл мечу, пар Башић/Бркић савладали су пар Жазири/Мансури резултатом 3:2 у сетовима чиме су довели у водство Босну и Херцеговину укупним резултатом 2:1. Побједу је данас овјерио Башић против Жазирија.

Дејвис куп репрезентација Босне и Херцеговине у другом колу играће с бољим из двобоја Турске и Бугарске.

Коментари / 0

Оставите коментар