Мурињо није прави човјек за МЈ, Ван Гал остаје!

Фудбалски клуб Манчестер Јунајтед највероватније ће задржати Луја ван Гала на клупи пошто је одлучено да Жозе Мурињо није прави човек за ’Црвене ђаволе’.

Фудбал 08.03.2016 | 18:40
Мурињо није прави човјек за МЈ, Ван Гал остаје!

Како преносе енглески медији, челници Јунајтеда верује да Мурињова немогућност да развија младе играче не иде у прилог португалском стручњаку, посебно због жеље клуба са „Олд Трафорда“ да оживи своју омладинску школу.

„Сандеј Мирор“ пише да ће Ван Гал задржати посао и одрадити последњу годину уговора на „Олд Трафорда“ наредне сезоне, пре него што га наследи Рајан Гигс.

О Ван Галовом одласку се много спекулисало последњих месеци, због игре и резултата Јунајтеда. ’Црвени ђаволи’ тренутно држе шесто место на табели са 47 бодова, 13 мање, али у утакмицом мање, од водећег Лестера, а у осмини финала Лиге Европе чека их двомеч са Ливерпулом.

Холандски стручњак је сам наговестио останак у суботу рекавши.

„Велики број фудбалера ће доћи у Манчестер Јунајтед наредне сезоне јер знају да ћу им ја дати шансе“.

Ван Гал је нову шансу на „Олд Трафорду“ добио због последњих резултата, али и тога што се то што је шансу пружио 18-годишњем Маркусу Рашфорду показало као пун погодак. Рашфорд је постигао четири гола на три утакмице, а холандски тренер је претходно дао шансу и другим играчима из омладинске школе Јунајтеда као што су Џес Лингард и Камерон Бортвик-Џексон.

У редовима Јунајтеда верују да би Мурињов недостатак жеље да у тим уврсти такве играче могао додатно да угози систем из којег су изашли фудбалери као што су Гигс, Пол Сколс и Дејвид Бекам.

Јунајтедова омладинска школа је претрпела велике ударце, пошто је градски ривал Манчестер Сити успео да приволи младе фудбалере у своје редове плаћеним приватним образовањем.

Коментари / 0

Оставите коментар