Ивановић: Да је хтио, Абрамович би нас све продао!

Фудбалер Челсија Бранислав Ивановић рекао је да саиграчи и он на почетку сезоне нису могли да се изборе са притиском који је донела титула шампиона Енглеске.

Фудбал 07.03.2016 | 21:30
Ивановић: Да је хтио, Абрамович би нас све продао!

’Плавци’ су изузетно лоше почели сезону и у једном тренутку су били близу зоне испадања, а цех за то платио је менаџер Жозе Мурињо, који је добио отказ у децембру.

По Ивановићевим речима, одговорност за лоше игре није била првенствено на Мурињу, већ на самим играчима, али да никоме није било јасно шта се дешава.

„Нисмо знали зашто нам ништа не полази за руком, нико у клубу није знао. Сјајно смо завршили прошлу сезону, освојили смо титулу и били смо свесни колико је то било тешко. Жозе нам је рекао да је у фудбалу најтежа сезона она која следи после оне током које освојите велики трофеј јер сви имају додатну мотивацију. Били смо спремни за то, али нисмо ушли добро у сезони и изгубили смо контролу над својом игром, али и умовима. Тај период од три-четири месеца је био један од најтежих тренутака у мојој каријери“, рекао је Ивановић у интервјуу за „Дејли Мејл“.

Српски фудбалер је истакао да су ривали лондонског клуба у потпуности искористили ситуацију у којој су се нашли ’Плавци’.

„Ниједан од играча није могао да се избори са притиском шта заиста значи бити шампион Енглеске. Ваши противници имају велику мотивацију, другачије вас гледају, плаше вас се. Али, када не победите на шест или седам утакмица, људи почињу да схватају да нисте толико јаки као прошле сезоне. И то користе, више се не плаше и то је био наш проблем“, нагласио је Ивановић.

Ивановић је као заменик капитена био један од играча који се највише нашао на удару јавности, а признаје да је много размишљао о свему што се писало по медијима.

„Прихватио сам критике јавности, али сам више критиковао сам себе. Сви играчи су своји најстрожи критичари. Покушао сам да нађем разлоге зашто не играм на нивоу на којем сам био прошле сезоне. Дали смо све од себе прошле сезоне, чак и више него што смо могли. Али, нисмо схватили колико је опасно бити шампиони. Пали смо врло брзо, нисмо знали шта се дешава. Био сам повређен и у глави ми није било 100 одсто јасно шта радим, шта треба да радим“, истакао је Ивановић.

Капитен репрезентације Србије нагласио је да Мурињо није променио свој приступ, упркос неочекивано лошим резултатима. Такође је открио шта мисли како би власник клуба Роман Абрамович реаговао да је могао после лошег низа.

„Жозе се није променио. Није променио начин на који је припремао утакмице, како нас је третирао, ништа није променио, био је исти. Фудбал се своди на играче, менаџери не играју на терену. Морате да будете бољи од својих ривала, а на почетку сезоне ми то нисмо било. Играчи су били ти на којима је била одговорност за ситуацију више од менаџера. Наравно да је тешко променити 25 играча током сезоне, али у овом клубу, да је Абрамович могао и све нас би променио. Тешко је рећи да је кривац била једна особа“, нагласио је српски фудбалер.

Муриња је на клупи лондонског клуба заменио Гус Хидинк, а под његовим вођством Челси је напредовао и тренутно је на десетом месту, са 20 бодова мање од водећег Лестера. ’Плавци’ су прошли и у осмину финала Лиге шампиона, а у првом мечу су поражени од Пари Сен Жермена са 2:1.

„Гусу треба одати признање за заслуге, ради сјајан посао. Али, све је било до играча. Промена менаџера нас је пробудила и уплашила нас. Када смо имали Жозеа, он је био штит испред нас. Имали смо некога ко нас је штитио и први је био на удару критика. Сада смо остали сами и не можемо да кривимо никога друга. Немамо никога око себе, морамо да побеђујемо јер је то циљ клуба. Челси није заслужио да буде у ситуацији у којој се нашао у новембру и децембру. Сада нам добро иде, дајемо све од себе да бисмо спасли сезоне. Не знамо шта то значи у овом тренутку, али идемо корак по корак“, рекао је Ивановић.

Коментари / 0

Оставите коментар