Зимоњић: Хвала Новаку! Ђоковић: Загрлићу те!

Српски тенисери Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић сложни су у оцени да су Казахстанци заслужено победили у дубл мечу првог кола Светске групе Дејвис купа.

Тенис 06.03.2016 | 08:20
Зимоњић: Хвала Новаку! Ђоковић: Загрлићу те!

Тениска репрезентација Казахстана повела је са 2:1 против Србије у првом колу Светске групе Дејвис купа, пошто су у Београду у дубл мечу Александр Недовјесов и Андреј Голубјев победили Новака Дјоковића и Ненада Зимоњића у три сета, 6:3, 7:6 и 7:5.

Занимљива ситуација се догодила пред крај конференције, када се Зимоњић испред целе екипе посебно захвалио Ђоковићу што наступа за Србију и поред "згуснутог распореда" на АТП туру и недавног опоравка од инфекције ока.

Најбољи тенисер света му се захвалио на лепим речима и додао "дугујем ти минимум један заграљ... пријатељски".

"Неша (Ненад Зимоњић) је овде увек са нама иако има највише наступа за нашу репрезентацију. Он је свих ових година био ту, био повређен или не. Спреман је увек да се посвети репрезентацији. Хвала ти што си овде уз нас", рекао је Ђоковић.

"Њихов квалитет је био изванредан данас. Били су бољи у пресудним тренуцима... Ми смо се трудили, борили, мислим да смо могли боље да одиграмо. Други и трећи сет су били неизвесни, велика борба је водјена, али ово је њихова заслужена победа. Они су победили и Федерера и Варинку у Швајцарској, тако да ово није изненадјење", рекао је Ђоковић новинарима после меча у дворани "Александар Николић" и додао да у последње две године није одиграо много дубл мечева.

У мечевима у петак у дворани "Александар Николић" Ђоковић је победио Недовјесова са 3:0, да би истим резултатом Михаил Кукушкин био бољи од Виктора Троицког. Сутра су на програму узвратни мечеви у појединачној конкуренцији.

"Нормално је да смо по завршетку меча разочарани и ту нема дилеме. Није ни први ни последњи пут да губимо. Освојили смо ово такмичење 2010. године када смо и у полуфиналу и финалу губили после другог дана. Знамо шта нам је радити, знамо како да се припремимо за трећи дан. Имамо разлога да верујемо у обе победе, јер смо фаворити и Виктор и ја", рекао је Ђоковић.

Троицки је после пораза од Кукушкина имао доста замерки на подлогу у дворани. Он је рекао да је преспора, с чим се сложио и Ђоковић.

"Услови су физички врло захтевни... У смислу да морате један полукорак више да начините него на другим подлогама на АТП туру. Но, како је нама, тако је и њима. Имали смо времена да тренирамо, да се прилагодимо. Ја сам се у принципу осећао добро на терену, а сутра неколико ствари још боље да урадим...", рекао је Ђоковић.

Најискуснији српски тенисер Ненад Зимоњић се сложио са Ђоковићем и додао да он у мечу није био на свом препознатљивом нивоу.

"Био је ово чврст меч, али ја нисам био на неком препознатљивом нивоу, вероватно и због повреде и неиграња ове сезоне. Недовјесов и Голубјев су одлични заједно, имали су прилике доста да вежбају у претходном периоду. Други и трећи сет је пресудила једна или две лопте. Ипак, када је резултат 3:0, то је апсолутно заслужено", рекао је Зимоњић.

Он је додао да је подршка навијача била много боља него у петак и изразио наду да ће у недељу бити још боља.

Коментари / 0

Оставите коментар