ФРА: Упорни Каен сломио Монако у посљедњој секунди!

Тим из Нормандије наставља битку за квалификације за Лигу шампиона...

Фудбал 05.03.2016 | 00:00
ФРА: Упорни Каен сломио Монако у посљедњој секунди!

Горе не могу никако због Пари Сен Жермена, доле - врло тешко. Фудбалери Монака нису успели да сломе Каен у дербију самог врха табеле, али су једним бодом додатно зацементирали другу позицију и место које води директно у Лигу шампиона - 2:2.

Могли су Кнежеви врло лако до тријумфа и тако клубу из Нормандије нанесу четврти пораз у последњих шест лигашких утакмица, али је упорни домаћин пркосио квалитетним поједицима које поседује Леандро Жардим и у последњим секундама сусрета „ишчупао“ један врло важан бод у даљој борби за квалификације за елитно такмичење.

После целог једног полувремена у којем су мреже мировале, навијачи су у другом делу могли да уживају у правом ватромету голова. Прво су лед пробили гости преко Томаса Лемара и то на врхунски начин – после мајсторски изведеног слободног ударца са готово 25 метара!

Домаћин је узвратио врло брзо, само осам минута касније и то са беле тачке – прецизан је био Жулијен Фере. Али, тек што се лопта закотрљала са центра уследила је катастрофална грешка Алаједина Јахије, који је Кнежевима подарио гол и ново вођство.

Каен, и поред свега, није одустао. Борио се свим силама да дође до ремија и то му је на крају пошло за руком. Играо се 90. минут утакмице, када је Кристијан Куаку искористио успаваност противничке одбране и „залепио“ лопту у мрежу и практично из руку Монаку отео победу.

ЛИГА 1 – 29. КОЛО

Петак:

Каен – Монако 2:2 (0:0)
/Фере 64 пенал, Куаку 90 – Ламер 56, Јахија 68 аг/

Субота:

17.00 ПСЖ – Монпеље
20.00 Анже – Сент Етјен
20.00 Бордо – Газелек Ајачио
20.00 Лил – Ремс
20.00 Ница – Троа
20.00 Бастија – Лоријан

Недеља:

14.00 Марсељ – Тулуз
17.00 Рен – Нант
21.00 Лион - Генган

Коментари / 0

Оставите коментар