ИТА: Рома је трећа од вечерас!

„Вучица“ на свом Олимпику са убједљивих 4:1 савладала Фиорентину и побјегла јој на три бода разлике. Тоти и Спалети закопали ратне сјекире.

Фудбал 04.03.2016 | 23:30
ИТА: Рома је трећа од вечерас!

"Фиорентина је умјетничко дјело, игра модеран и узбудљив фудбал, а у исто вријеме је чврста екипа", рекао је тренер Роме Лучијано Спалети, а онда "уништио" то умјетничко дјело.

Његова екипа у премијерном мечу 28. кола Серије А прегазила је Рому резултатом 4:1 и уписала седму побједу заредом којом се "одлијепила“ од Фиорентине. Римљани су сада на трећем мјесту са 56 бодова, док је Фиорентина сада четврта са три бода мање.

Најзаслужнији за убједљив тријумф „вучице“ били су двоструки стрелац Мохамед Салах и Стефан Ел Шарави, двојац који је у посљедњих шест мечева терорисао противничке голмане и постигао 11 голова.

Рома је одиграла феноменално, поготово прво полувријеме у којем је са три поготка ријешила питање поготка.

Салах за Ел Шаравија, Пероти за Салаха, Ел Шарави за Перотија, тако би изгледао најкраћи опис првих 45 минута, а онда је Иличић у судијској надокнади првог дијела смањио на 3:1 из престрого досуђеног једанаестерца над Тељом.

Када је Салах у 58. минуту послије одличне асистенције Миралема Пјанића постигао свој други гол било је јасно да Фиорентина неће избјећи пораз, први послије седам мечева у Серији А.

Био је то практично крај овог дербија у којем је виђен можда тек још један битан детаљ. Публика на Олимпику у 75. минуту устала је и поздравила је "Принца Рима" који је ушао у игру умјесто Ел Шаравија.

Принц Рима имао је пар "шмекерских потеза" и показао да и даље врхунски барата лоптом, а у првом минуту судијске надокнаде центиметри су недостајали да с еупише у листу стрелаца. Нажалост, лопта је послије његовог слободњака погодила стативу и отишла у гол аут.

Пет минута прије краја у игру је са клупе ушао и бх. репрезентативац Един Џеко.

Рома се послије побједе учврстила на трећој позицији, али и стигла на два бода од другопласираног Наполија и на пет од лидера, Јувентуса. Обје ове екипе имају по утакмицу мање, али нико не може да одузме навијачима Роме наду да може да се деси чудо до краја сезоне.

Серија А, 28. коло:

Рома – Фиорентина 4:1 (3:1)

/Ел Шарави 22, Салах 25, 58, Пероти 38 – Иличић 45+3/

Субота

Верона – Сампдорија (18.00)

Наполи – Кјево (20.45)

Недјеља

Торино – Лацио (12.30)

Аталанта - Сампдорија (15.00)

Болоња – Карпи

Фрозиноне- Удинезе

Ђенова – Емполи

Сасуоло – Милан

Интер – Палермо (20.45)

Табела: Јувентус 61, Наполи 58, Рома (+1) 56, Фиорентина (+1) 53, Интер 48, Милан 47, Сасуоло 41, Лацио 37, Болоња 35, Кјево 34, Емполи 34, Торино 32, Аталанта 30, Удинезе 30, Ђенова 28, Сампдорија 28, Палермо 27, Фрозиноне 23, Карпи 21, Верона 18

Коментари / 0

Оставите коментар