Какав цар: Плаћа дугове цијелом селу!

Прво што Немања Матић уради када дође у Врело је да оде у локалну продавницу, узме свеску са дуговањима мјештана и све плати - овим ријечима Љиљана Поповић, радница у истом том маркету објашњава великодушност фудбалера Челсија.

Србија 04.03.2016 | 20:41
Какав цар: Плаћа дугове цијелом селу!

Немања Матић можда зарађује милионе у Челсију и његова репутација одличног везисте га прати куд год да оде, али оно што је мање познато је и великодушност репрезентативца Србије. Кад год има прилику Матић првим авионом дође кући, у село 15 километара удаљено од Обреновца и сво своје вријеме проведе у Врелу, гдје свакодневно помаже мјештанима овог мјеста, пише портал 24сата.рс.

"Нису само дугови у продавници оно што Немања регулише. Он излази у сусрет и комшијама који нису баш у завидним ситуацијама и никада им не тражи да му тај новац врате. Неко вријеме је регулисао и коцкарске дугове својих вршњака, чак му ни то није било тешко. Мада, боље вам је да пођете доле до цркве, они вам могу рећи мало више о Немањи", савјетује Владета Радовић, који познаје фудбалера Челсија од малих ногу.

Само неколико метара уз пут, налази се и црква Светог оца Николаја, а испред ње је отац Александар Ћосић.

"Немања често у интервјуима каже како је ова црква љепша и од самог Биг Бена. Љети дође са сином, па возе бицикло и играју фудбал ту у дворишту. Ову чесму испред цркве је он направио. Дао је велики новац за њу, а ми смо му узвратили ликом Светог Георгија, пошто је Ђурђевдан његова слава. Ту можете да видите и таблицу са захвалницом њему и његовој породици", прича Ћосић.

Отац Небојша Миливојевић служи у оквиру ове цркве још од краја деведесетих и често има прилике да прича са Немањом кад се он нађе у Врелу.

"Ова чесма је само почетак онога што Немања планира да уради овде. Причамо доста кад год се видимо, имамо велике планове за ово мјесто. Па видјели сте и у Убу што је изградио велики спортски центар. То је стварно момак са великим срцем, који је увијек спреман да помогне. Ево отиђите и до основне школе коју је он похађао, тамо исто можете да видите шта је урадио", каже Миливојевић.

И заиста, школа која се налази тик испод цркве изгледа савременије од већине београдских, а директор Бошко Сарић нам објашњава зашто је то тако.

"Немања је одмах реновирао игралиште гдје су дјеца тренирала, а то хоће да уради опет на љето. Планира да донесе мобилне кошеве, голове, лопте, а онда и пропратни материјал за вјежбање. Он је реновирао и цијело десно крило школе, па тако дјеца сада имају једну учионицу више да похађају наставу", рекао је Сарић.

Врело изгледа живи и дише плућима Немање Матића, а у порти цркве смо срели и Лазу Златомира, дедицу који најбоље зна Немању, јер га је чувао као дијете.

"Неке моје комшије знају да буду љубоморне, јер се он увијек мени првом јави, али то је зато што га најдуже знам. Са мном је одрастао, буквално сам га овим рукама чувао. Сјећам се да је био јако ружно дијете, па сам чак и његовој мајци рекао 'Куд роди овакву бебу'. Ипак, Немања је момак за узор, кога год да питате овде о њему, сви ће вам рећи само позитивно. Онај који каже било шта друго, тај га мрзи без икаквог разлога", прича Златомир.

И док већина фудбалера одмах заборави одакле су дошли и чега су се све одрекли да би били свјетски фудбалери, Немања Матић је најбољи доказ како се поштују коријени и особе које су одрасле са вама, пише 24сата.рс.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Захвална

04.03.2016 19:52

Свака цаст дао ти бог дуг и сретан зивот теби исвим тоим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

04.03.2016 20:42

Свака част ! Одавно нисам прочитао нешто овако лијепо! Да ти Бог подари дуг и лијеп живот...

Name

Петар

05.03.2016 06:16

То је заиста лијеп гест али имаце и наставак који неце бити тако фин.Наси људи се понасају нескромно и једног дана це морати некима да не изадје у сусрет.Тада це кренути Нова прица са другацијим садрзајем.Док дајес добар си а кад нестане ниси Нико и ниста .Такав смо ми народ увијек незадовољан.

Name

РС

04.03.2016 19:56

Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

04.03.2016 20:21

Не ка ти бог да здрављ и среће

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко марио

04.03.2016 20:23

За сваку похвалу јер су ријетки као што је Немања. Већини слава удари у главу па забораве одакле су им коријени. Онај ко има па даје, њему и Бог враћа. Нека њега и његову породицу Бог поживи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

04.03.2016 21:29

Велико срце има овај велики спортиста. Свака цаст момцино по дјелу се познају велики људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

05.03.2016 06:48

Бог ти дао срећу и здравље и увијек бити велики цовјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

05.03.2016 15:13

Има људина стила ! Ја знам пуно људи с парама ал су велике сељацине не моз добит ни кафу а камоли несто друго ! Зив ти мени и здрав био људино ! Ради то сто ти срце казе ⛪️