Сјајна вијест за Србију: Марко Хук хоће да боксује под српском тробојком на ОИ!

Један од најбољих боксера данашњице, велика звезда у Немачкој и рођени Сјеничанин жели да брани боје Србије у Рио де Жанеиру!

Остали спортови 06.03.2016 | 11:00
Сјајна вијест за Србију: Марко Хук хоће да боксује под српском тробојком на ОИ!

Србија добија спектакуларно појачање за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру наредног лета! Велику жељу да се такмичи под српском заставом у Бразилу исказао је Марко Хук. Један од најбољих боксера данашњице, велика звезда у Немачкој и светски шампион у полутешкој категорији у верзији ИБО жели да буде члан српске делегације у Рију.

У ексклузивном интервјуу за лист Ало, Хук је открио планове како са нестрпљењем чека да се бори на Играма под заставом Србије. Једна од највећих боксерксих звезда данашњице и човек који је међу најпопуларнијим спортистма у Немачкој је рођен у Србији. Као Мумаер Хукић у Сјеници из које се са осам година преселио у Немачку и тамо постао миљеник тамошње спортске јавности.

У Немачкој је изградио име, али поседује и српски пасош чиме је стекао први услов да боксује за Србију. Други услов је најављена измена правила. Недавно је као бомба одјекнула вест да би професионалцима требало да буде дозвољено да боксују на Играма чиме је и Хук стекао право да се бори као представник Србије.
“Чим сам сазнао да постоји могућност да се као професионалац нађен на Олимпијским играма, ступио сам у контакт са Боксерским савезом Србије и саопштио им своју жељу. После свега, сви су изгледи да ће ми се сан остварити и да ћу у Рију под заставом Србије узети златну медаљу. Нема шта ако сам већ најбољи у конкуренцији професионалаца, не видим ко би ме зауставио на путу ка олимпијском злату. Чак и да ми се у рингу супроставе двојица професионалаца - појешћу их обојицу. Олимпијске игре су ми сан, не држим се олимпијске девизе да је важно учесатвовати. Мени је увек важно да побеђујем”, открио је Хук у разговору за Ало.

Нормално је да ће већина која не прати бокс одмах поставити питање зашто Марко Хук не боксује за Немачку када је већ толика звезда тамо.
“За ову могућност сам сазнао пре неколико дана, а Немачка је већ делегирала свог такмичара за Олимпијске игре. Који је прошао све квалификације. Реч је о Давиду Графу, сјајном момку, али имајте у виду да је то мој спаринг партнер који против мене не би издржао ни рунду. Кад ме већ Немци нису позвали, спреман сам да помогнем Боксерском савезу Србије. Немачкој сам захвалан за све што ми је пружила, али се подједнако осећам и Србином. Чућете ме како певам Боже правде”, обећава Хук или Хукић по нашем.

Ако стигне зелено светсло, Хук би Србију представљао у категорији до 91 килограма.
“Тренутно имам 105 килограма и задатак да спустим тежину за 14 килограма. Није проблем. За то ми треба 40-45 дана. Игре су у августу, са спуштањем килаже крећем одмах. Верујем да ће ми и супруга мало помоћи приликом припремања хране.”

И његова породица га подржава у одлуци да боксује за Србију.
“Одушевљени су. Супруга Армина је са Пештера и свакако је уз Србију. Биће и деци драго кад одрасту, мајка и отац су, наравно, за. Сви заједно живимо у кући у Берлину, говоримо и немачки и српски, ма савршено се разумемо по свим питањима. Биће они једни од највећих навијача Србије, само да се озваничи то да професионалци могу да боксују на Олимпијским играма.”

Колика је Хук звезда у Немачкој говори и чињеница да је Билд почео да пише о његовом случају и да се иде тако далеко да би и Ангела Меркел могла да се наљути.
“Познајем канцеларку, водили смо низ разговора, али пре ове моје одлуке. Свима је јасно да је реч о најмоћнијој жени на свету и нисам сигуран да ће бити одушевљена тиме што нећу бити део немачког тима, али верујем да ће схавтити моју жељу.”

Дефинитивна одлука о томе да ли ће професионалци моћи да боксују у Рију требало би да буде потврђена у јуну. После тога више не би била препрека да Муамер Хукић боксује за Србију на Олимпијским играма. И донесе јој златну медаљу као што су то некада чинили Мате Парлов и Слободан Качар за Југославију.

Коментари / 0

Оставите коментар