Божовићева порука Партизану: Престаните да плачете!

"Треба бити мушко, не треба плакати. Умри мушки.. Умирала је Звезда много пута, па се дизала. Шта ћемо..."?!

Фудбал 04.03.2016 | 22:40
Божовићева порука Партизану: Престаните да плачете!

Бура која се подигла судијским одлукама у 150. "вечитом дербију", у којем је Црвена звезда као гост славила 2:1, никако да се стиша. Мораће, чак, да се умеша и европска "кућа фудбала" - УЕФА.

Из Партизана "грме" на судију Влада Глођовића, јер сматрају да им није досуђен пенал и да им је неправедно поништен погодак. Судијска комисија ФСС констатовала је да пенала није било, а ни офсајда, тако да је прва процена судијског тима била добра, а друга не.

Своје мишљење о суђењу у првенству Србије и свему што се дешавало и што је изречено или саопштено после утакмице, изнео је и тренер Црвене звезде Миодраг Божовић.

"'Мањи' клубови имају много више разлога за незадовољство од ових 'већих'. Сад кад би почели да плачу ови из, на пример, Ниша, Чачка, Лучана... Вероватно бисмо имали једну лакрдију. Судије су део игре и ако има грешака, оне су саставни део фудбала. Треба бити мушко, не треба плакати, умри мушки. Умирала је Звезда много пута, па се дизала. Шта ћемо...", рекао је стратег црвено-белих на конференцији за медије поводом утакмице са Јагодином.

Судијска комисија Фудбалског савеза Србије у четвртак је детаљно прегледала спорне ситуације из дуела Партизан - Црвена звезда, међутим, чланови су одбили да својим потписима "овере" записник пошто су незадовољни одлуком челника ФСС да видео са спорним детаљима проследе у УЕФА.

"За мене је све ово смешно. Четири године сам водио Борац из Чачка и знам изванредно како функционише ова лига. Знам да није дерби последњих 20 година одлучивао првака, јер је једна екипа увек унапред била првак... То што ће УЕФА да процењује, то су такозвана српска посла. Дај да пријавим комшију тј. да комшији цркне крава", сматра Божовић и додаје:

"Позивање на УЕФА је врло лоше за српски фудбал. Ако има прљавог веша не треба га износити, поготово не пред Европом, где ионако мисле да смо индијанци. Тако им само дајемо потврду".

Само неколико дана после "вечитог дербија" Партизан је играо против Радничког из Ниша у четвртфиналу Купа Србије, у којем је победио 2:0, али је до водећег гола дошао из очигледног офсајда.

Божовић је упитан за кометар поводом чињенице да се црно-бели нису огласили због те ситуације, као што јесу после дуела са Звездом.

"Нису прави спортисти. Да су прави спортисти ћутали би и у једном и у другом случају. Ја не браним судије, не дај Боже, јер и ја не волим то занимање, али прави се атмосфера да је судија Глођовић крив што Звезда има 32 бода предности. Па није Глођовић крив што Партизан толико заостаје. Мислим да је време да престану да плачу и да се вратимо првенству. Или да га прекидамо и прогласимо шампиона...", закључио је Божовић.

Коментари / 0

Оставите коментар