Званично - Берић поднио оставку! Меродаван је суд навијача!

Потпредседник Партизана Мирослав Берић поднео је оставку на ту функцију.

Кошарка 04.03.2016 | 18:20
Званично - Берић поднио оставку! Меродаван је суд навијача!

Последњих дана спекулисало се да ће Берић напустити клуб, у којем је у одсуству Николе Пековића обављао функцију првог човека, али је званична потврда стигла тек у петак у виду писма објављеног на званичном сајту клуба.

Берић је у том писму, међутим, истакао да ће остати у клубу до повратка Пековића из Сједињених Држава.

Између осталог, у Берићевом писму се наводи, да осећа да није урадио ништа лоше, да нема чега да се стиди, али да више није у могућности да ради на начин који одговара интересима клуба.

Берићева оставка се директно повезује са дешаванима која су уследила после нове победе у Партизановој успешној серији (Цедевита 82:61). Резултат свакако није био проблем, али јесте део атмосфере виђен у дворани”Ранко Жеравица”.

Иако се у извештајима медија махом истицала сјајна подршка у некадашњем дому ‘црно-белих' и причало о “могућој селидби из Пионира”, осим традиционално доброг навијања, са трибина се у више наврата чуло и погрдно скандирање на рачун премијера Србије Александра Вучића.

Само дан касније, Вучић је гостујући на Радио-телевизији Србије рекао да је кошаркашки клуб Партизан добио већу помоћ државе од Црвене звезде. Из клуба директно то нико није потврдио, али је уследило саопштење у којем се навијачи моле да се суздрже од вређања премијера и политичких порука. Касније током дана, СОС је објавио да ће Берић поднети оставку, а из клуба није било никаквих реакција до поподнева у петак.

Берићево писмо преносимо у целости и без исправки.

“Драги навијачи, поштовани пријатељи, уважена јавности,

Желим да вас обавестим да сам поднео неопозиву оставку на место потпредседника клуба, и да више нећу обављати ту функцију.

Жао ми је што је до тога дошло, посебно у овом тренутку, када се клуб консолидовао и остварио значајан напредак у игри и резултатима. Како сматрам да нисам урадио ништа лоше и да немам чега да се стидим, нисам више у могућности да радим на начин који мислим да одговара интересима клуба. Не слажем се да постоји одговорност руководства клуба у односу на било шта осим на стање у клубу и клупске резултате.

Одбијам било какве спекулације везане за некакво лично незадовољство стањем, резултатима и позицијом Партизана, наведене у неким листовима. У датим околностима, кад смо се борили да избегнемо гашење клуба, задовољан сам постигнутим. Осим тога, верујем да је у односу на та питања пре свега меродаван суд навијача, који воле клуб и који су му привржени.

Поносан сам на невероватну подршку навијача клубу у тако тешкој ситуацији. Пуне хале и убедљиво највећа гледаност у лиги заслужују поштовање. Нико нема тако одане и страсне навијаче.

Несрећан сам због овога што се сада догађа. Волео бих да они који су привржени Партизану сад у још већој мери (ако је то уопше могуће) подрже клуб, тим и тренере да постигну још боље резултате, упркос великим проблемима. Захваљујем се Николи Пековићу на поверењу које ми је указано и свим сарадницима у клубу на сарадњи.

У Партизану ћу до повратка НИколе Пековића из САД обављати све послове као и до сада, урадићу све оно што је договорено и одржати све важне састанке који су договорени, осим уколико клуб не одлучи другачије. Разуме се да ћу, без обзира на оставку, помоћу клубу када год је потребно. Мој однос према Партизану није и никада неће бити везан за било какву функцију”, стоји у Берићевом писму.

Коментари / 0

Оставите коментар