Српске судије кажу - НИЈЕ БИО ПЕНАЛ! УЕФА каже - ЈЕСТЕ!

Судијска комисија Европске фудбалске уније (УЕФА) проценила је да је Партизан био оштећен за пенал на 150. ‘вечитом дербију’ са Црвеном звездом.

Фудбал 04.03.2016 | 17:20
Српске судије кажу - НИЈЕ БИО ПЕНАЛ! УЕФА каже - ЈЕСТЕ!

Како преносе “Вечерње новости”, Фудбалски савез Србије се обратио Судијској комисији УЕФА са молбом да пошаље стручно мишљење о спорним детаљима са 150. дербија, који је одигран протеклог викенда.

Према документу, у који су “Вечерње новости” имале увид, а који је потписало више стручњак, јасно је да је Комисија проценила да је Партизан оштећен за пенал, али и да му је био поништен регуларан гол у 46. минуту јер није било офсајда.

Упркос таквом виђењу од стране УЕФА, Судијска комисија је донела потпуно другачији закључак – да је судија Владо Глођовић донео исправну одлуку да не свира једанаестерац за Партизан. Ипак, процењено је да је један од помоћних арбитара оштетио ‘црно-беле’ показавши да је био офсајд, иако није било недозвољене позиције у тој ситуацији.

Према писању “Вечерњих новости”, документ из УЕФА је наишао на неодобравање једног, за сада неименованог члана Судијске комисије ФСС , који се успротивио таквом развоју догађаја.

Уз све то, десило се да ниједан од чланова Судијске комисије није желео да стави потписе на своје коначне одлуке када су сазнали да ће саопштење са састанка да се појави у јавности после логичног и великог притиска новинара и спортске јавности.

Коментари / 0

Оставите коментар