88 мечева, 82 побједе, 3 Грен Слема

Борис Бекер, тренер Новака Ђоковића, изјавио је да су сви у тиму срећни због нове номинације за награду Лауреус.

Србија 04.03.2016 | 07:40
88 мечева, 82 побједе, 3 Грен Слема

Најбољи тенисер планете је ово престижно признање освајао два пута до сада – 2012. и прошле, 2015. године.

Ове године конкуренција су му најбољи фудбалер света Лионел Меси, најбољи кошаркаш планете Стефен Кари, шампион Формуле 1 Луис Хамилтон, најбржи човек свих времена Јусеин Болт, те најбољи голфер Џордан Спит.

"Веома смо срећни што је Новак поново номинован. Освојио је награду Лауреус за најбољег спортисту света прошле године и имао је још једну сезону. Веома мало играча је имало такву сезону", изјавио је Бекер.

Србин има прилику да се изједначи на другом месту вечне листе са Јусеином Болтом који је три пута био лауреат, док је на првој позицији Роџер Федерер са четири.

"Да сумирамо – одиграо је 88 мечева, добио 82, освојио је три од четири Грен слема и играо финале Ролан Гароса. Тријумфовао је на још седам турнира на свим подлогама и када погледате у књиге тениских рекорда видећете да је веома мало људи имало такву сезону. Роџер Федерер је имао такву 2005, али је листа веома кратка и Новак је поносан да буде у тој групи", додао је Немац.

Он је открио шта Ђоковића разликује од осталих тенисера.

"Има невероватну жељу за победом – и раније је освајао Грен слемове, али жељи да буде све бољи. Многим играчима који су освајали много недостаје ’глади’ и желе да ураде само оно што је потребно за тријумф. Новак је другачији, растао је у ратом разореној Србији, морао је да оде веома рано јер су им бомбе биле над главом. Замислите то... То је нешто што дефинише карактер и зато га ја у најбољем смислу зовем ’улични борац".

Новак је до сада освојио 11 Грен слемова, очекује се да стигне Рафаела Надала и Пита Сампраса који имају по 14, док је неприкосновени Швајцарац са три више.

"Логично, питање које се сада поставља јесте да ли може да престигне Федереров рекорд од 17 Грен слемова. Мислим да је то тренутно далеко, али не разговарамо о томе и то није наш циљ. Циљ је да одиграмо ову сезону што је боље могуће, као и прошлу, освојимо што је више могуће турнира и Грен слемова. То је све", закључио је Бекер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар