''Орлићи'' постали ''Орлови''! Шампиони свијета воде Србе у Русију!

На списку селектора наше фудбалске репрезентације Радована Ћурчића за мартовске пријатељске утакмице место су нашли и златни “орлићи”.

Фудбал 04.03.2016 | 18:00
''Орлићи'' постали ''Орлови''! Шампиони свијета воде Србе у Русију!

Против Пољске (23. март) и Естоније (29. март) прилику да дебитују у националном дресу имаће Сергеј Милинковић Савић (Лацио), Марко Грујић (Ц. звезда) и Никола Стојиљковић (Брага), који су у протеклом периоду забележили невероватан напредак. Ћурчић ће за ове утакмице позвати и Предрага Рајковића (Макаби, капитен “орлића”), Уроша Спајића (Тулуз), Дарка Брашанца (Партизан) и Филипа Костића (Штутгарт), који су већ позивани и требало би да буду предводници новог таласа српског фудбала.

Док се од Грујића и Милинковића Савића очекивало да дебитују у дресу “орлова”, мора се признати да је име нападача Браге право освежење. Међутим, Стојиљковић је у потпуности заслужио позив у национални тим, јер се редовно истицао голгетерским способностима. Ове сезоне је за португалског прволигаша одиграо 36 утакмица на којима је постигао 15 голова. Он је најефикаснији наш нападач, тако да се не сме сумњати у исправност селекторове одлуке да га позове.

Селектор Радован Ћурчић очигледно је увидео да златне омладинце треба да прекомандује у сениорску селекцију и да би они могли да донесу нешто ново у нашем репрезентативном фудбалу. Упосталом, било је само питање тренутка када ће се тако нешто десити. Сви су они имали правилан развој, прошли су све репрезентативне селекције и дошао је тренутак да допринесу бољој игри националног тима.

Иако млади, сви они имају довољно квалитета да Србију погурају напред, па и до Светског првенства. О томе колико су добри фудбалери сведоче имена клубова у којима играју.

Фудбалери Србије у претходна три квалификациона циклуса нису успели да се домогну завршнице великих такмичења, тако да је овај потез селектора Ћурчића једини и прави начин да се репрезентативни фудбал врати на прави пут.

Прилику да видимо колико новајлије могу у сениорској селекцији имамо већ овог месеца, када “орлови” гостују Пољској и Естонији. Србија ће у јуну имати тест и против Русије. Наши фудбалери већ за шест месеци крећу у борбу за пласман на Светско првенство у Русију.

У ЊИХ СЕ УЗДАМО

Марко Грујић (19)

Члан златне омладинске селекције са Новог Зеланда. Нови играч Ливерпула пажњу је привукао одличним играма у дресу Црвене звезде. Досад није позиван у сениорску репрезентацију.

Предраг Рајковић (20)

Предводио „орлиће“ до историјског успеха на Светском првенству. Сјајне партије на Новом Зеланду су му обезбедиле трансфер у Макаби из Тел Авива, у ком је бранио на мечевима Лиге шампиона. Два пута играо за „орлове“.

Филип Костић (23)

Није био међу „орлићима“, али је најзаслужнији за пласман младе репрезентације на ЕП. Играма у Штутгарту је привукао пажњу Бајерна. Забележио пет наступа за сениорску репрезентацију.

Урош Спајић (23)

Престар је био да би наступио за „орлиће“ на Новом Зеланду. Већ трећу сезону је стандардан члан Тулуза. Радован Ћурчић га два пута користио у мечевима.

Сергеј Милинковић Савић (21)

Освојио злато са омладинцима прошлог лета. После СП био је главна мета у прелазном року, а појачао је Лацио. У дресу небескоплавих пружа запажене партије. Био је на списку, али није дебитовао за сениорску селекцију.

Дарко Брашанац (24)

Није играо на Новом Зеланду, али је играма у Партизану скренуо пажњу на себе и убедио селектора да треба да га позове. Дошао је до места заменика капитена у црно-белом дресу. Једном наступио за А тим.

Никола Стојиљковић (23)

Наступао само за младу репрезентацију. Прошлог лета из Чукаричког прешао у Брагу и забележио нестваран напредак. Није имао прилику да наступа за најјачу селекцију Србије.

Ћурчић гледао и вечите

Радован Ћурчић је присуствовао и на 150. вечитом дербију, где је посматрао игре петорице кандидата. У селекторовом фокусу били сууправо Марко Грујић и Дарко Брашанац, али и Александар Катаи, Марко Петковић и Дамир Кахриман.

Коментари / 0

Оставите коментар