ИТА - Куп: Јуве просуо 3:0, али прошао на пенале!

Фудбалери Јувентуса браниће трофеј у финалу Купа Италије, пошто су у реванш мечу полуфинала елиминисали Интер, после извођења пенала - 5:4! "Неразури" надокнадили 0:3, али их је промашај Родрига Паласија скупо коштао.

Фудбал 03.03.2016 | 11:20
ИТА - Куп: Јуве просуо 3:0, али прошао на пенале!

Интер - Јуве 3:0 (1:0), а у финалу, ипак, Милан - Јувентус!

Добро сте прочитали. Интер је за 90 минута игре постигао три гола и тако анулирао огромну предност коју је Јуве донео у Милано пред реванш полуфинала Купа Италије. Али, у фудбалској лутрији више среће је имала "стара дама".

Код гостију су Барзаљи, Заза, Мората, Погба и Бонући били без грешке, док су код Интера голове постигли Брозовић, Манај и Нагатомо, док је искусни Родриго Паласио погодио пречку у другој серији. Аргентинац је на терен ушао у 75. минуту уместо Адема Љајића.

Пред крај јануара, тачније после 27. дана првог месеца у години чинило се да је познат први финалиста Купа. Јувентус је у Торину декласирао Интер, победивши га 3:0, али испоставиће се да то и није био баш сигуран капитал пред други меч на стадиону "Ђузепе Меаца".

Марсело Брозовић и Иван Перишић су бриљирали. Први је постигао два (у 16. и 82. минуту), а други један гол (у 49.).

У додатних пола сата није било погодака, иако је мало недостајало јер је Алваро Мората имао две велике прилике у буквално последњим секундама другог продужетка. Прво је погодио стативу, а затим је његов ударац главом одбранио Пабло Каризо.

Нападу "старе даме" претходила је несвакидашња ситуација. Са трибина се чула пиштаљка, па су играчи оба тима стали помисливши да је меч завршен. Судија је одмахнуо рукама и показао да се напад настави...

Јувентус је пре само неколико дана у Серији А победио Интер 2:0.

Финале Купа Италије, у коијем ће се Јувентус састати са Миланом, игра се 21. маја на Олимпијском стадиону у Риму.

Коментари / 0

Оставите коментар