Какво нас вријеме очекује наредних дана

Данас у Босни и Херцеговини јаче наоблачење са запада ће условити падавине у цијелој земљи.

Република Српска 03.03.2016 | 07:45
Какво нас вријеме очекује наредних дана

На планинама ће падати снијег, а у низијама киша. Више падавина се очекује у Херцеговини, западним подручјима БиХ и у Крајини, од 15 до 30 литара по метру квадратном.

У осталим подручјима очекивана количина падавина је од 2 до 10 литара по метру квадратном.

Послије подне пад температуре ваздуха ће условити постепен прелазак кише у снијег или сусњежицу и у низијама. Снијег се очекује прво у Крајини, а у ноћи на петак и у већем дијелу БиХ.

Вјетар умјерене јачине са јаким ударима, источног и југоисточног смјера. Крајем дана вјетар у скретању на сјеверозапад. Најнижа јутарња температура већином између 1 и 6°Ц, на југу од 5 до 9°Ц.

Највиша дневна температура између 5 и 11°Ц, на сјевероистоку БиХдо 15°Ц.

У петак у Херцеговини прије подне облачно вријеме, у другој половини дана смањење облачности. У већем дијелу БиХ ће падати снијег или сусњежица углавном прије подне.

Од јутарњих сати престанак падавина прво у Крајини и постепено према источним подручјима. Послије подне без падавина.

Вјетар умјерене јачине западног и сјеверозападног смјера. Послије подне вјетар у скретању на југо. Најнижа јутарња температура већином између -2 и 2°Ц, на југу од 2 до 6°Ц. Највиша дневна температура између 3 и 7°Ц, на југу од 7 до 11°Ц.

У суботу у Босни и Херцеговини ново наоблачење са запада које ће условити кишу. Прије подне слаба киша у Херцеговини. Послије подне јачање падавина са запада и њихов постепен прелазак у ноћи према истоку земље. Вјетровито већи дио дана.

Очекује се јако југо са олујним ударима, које ће у ноћи на недјељу ослабити. Најнижа јутарња температура већином између -1 и 4°Ц, на југу до 8°Ц. Највиша дневна температура између 8 и 15°Ц.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар