Мршић води Цедевиту још три године

Кошаркашки клуб Цедевита продужила је уговор са тренером Вељком Мршићем за још три године, саопштио је загребачки клуб.

Кошарка 06.03.2016 | 14:20
Мршић води Цедевиту још три године

Цедевита је ове сезоне освојила Куп Крешимира Ћосића, трећи узастопно и четврти укупно, а такође се пласирала у Топ16 Евролиге. Екипа је двоструки узастопни шампион Хрватске.

Екипа је у понедељак поражена од Партизана и пала је на треће место табеле пред почетак плеј-офа АБА лигр, али је управа клуба ипак јако задовољна Мршићевим радом.

Директор Цедевите Давор Ужбинец рекао је да је управа препознала Мршића као тренера за дугогодишњи заједнички пројекат.

“На почетку сезоне смо Мршићу дали у руке прву екипу, а пошто смо више него задовољни његовим резултатима, односом према екипи и клубу, одлучили смо да му понудимо продужење уговора. Ми смо га препознали као тренера за дугогодишњи заједнички пројекат. Резултати које смо постигли ове године, пуне дворане и увођење млађих играча је оно што смо ми као управа хтели”, рекао је Ужбинец.

Мршићев тренути уговор истиче на крају сезоне, али је он сада продужен за још три године.

“Сигуран сам да је та одлука и више него добра и исправна и надам се да ће нам помоћи да наставимо са резултатима какве смо имали до сада”, рекао је директор Цедевите.

Тренер Мршић је рекао да му је драго што је продужена сарадња.

“Драго ми је што настављам да радим у стабилном клубу, у коме немам никаквих проблема ван паркета. Оно што је најважније за побољшање игре је да се један дужи период има увид у екипу и играче како би напредовали из године у годину и надам се да ћемо тако наставити”, рекао је Мршић.

Цедевита ће у плеј-офу АБА лиге играти против актуелног шампиона, као и шампиона Србије, Црвене звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар