Енглези окрећу леђа Лиги шампиона?!

Најбољи енглески клубови Манчестер Јунајтед, Арсенал, Челси, Ливерпул и Манчестер Сити имали су тајни састанак на којем је главна тема било напуштање ЛШ!

Фудбал 02.03.2016 | 21:20
Енглези окрећу леђа Лиги шампиона?!

Како преноси таблоид "Сан", званичници велике петорке енглеског фудбала имали су састанак у Лондону, а на њему је био и амерички милијардер Стивен Рос.

Јунајтед је представљао Ед Вудворд, испред Челсија је био Брус Бак, Арсенала Иван Газидис, Ситија Феран Соријано, а као представник Ливерпула се појавио Иан Ајр.

Американац Рос, власник НФЛ тима Мајами Долфинс, креатор је Међународног купа шампиона, такмичења у којем највећи европски клубови учествују током летњим припрема у САД, а наводно планира да оконча доминацију Лиге шампиона.

Ново такмичење би осим енглеских спојило и друге европске фудбалске гиганте, а гарантовало би им стално учешће по узору на америчке професионалне спортове, па не би зависили од резултата у националним првенствима.

Од тога би тренутно највећу корист имали управо енглески великани Јунајтед, Ливерпул и Челси, који су тренутно ван четири позиције које из Премијер лиге воде у елиту.

Јунајтед је претпрошле сезоне остао без ЛШ, што је био велики финансијки удар на клуб који је званично најбогатији на свету (од фудбалских), док Ливерпул чешће изостаје него што учествује у борби за првака Европе (само једном од 2010).

У међувремену, Арсенал и Сити свакако не желе да пропусте шансу да учествују у такмичењу које ће додатно поправити њихову финансијску ситуацију, иако за разлику од раније поменутих ривала никад нису били прваци Европе.

Рос клубовима гарантује много већу зараду него што добијају од Лиге шампиона, која богато награђује шампиона и екипе са најбољим резултатима, али у расподели новца учествују и клубови којима су крајњи домет квалификације.

Већ годинама се спекулише о затвореном европском такмичењу у којем би учествовали највећи европски клубови, али Лига шампиона и даље држи примат.

Коментари / 0

Оставите коментар