Бертомеу звао Пековића на састанак Евролиге!

Председник Евролиге Ђорди Бертомеу позвао је председника Партизана Николу Пековића на састанак у вези са реконструкцијом такмичења ове организације.

Кошарка 02.03.2016 | 21:00
Бертомеу звао Пековића на састанак Евролиге!

Ова "компанија" је задружена за Евролигу и Еврокуп, који ће доживети велике промене због тога што ФИБА покреће своје елитно такмичење Лигу шампиона.

Већ недељама се спекулише колику улогу ће у ЕЛ и ЕК имати клубови из региона, а иако Партизан није на позицији која га води у Европу из АБА лиге, црно-бели ће бити у Барселони 14. марта.

Због позива који је добио Пековић, спекулише се да би Евролига могла да Партизану пошаље специјалну позивницу за учешће у Еврокупу, као бившем шампиону Европе који годинама има важну улогу на континенталном нивоу.

Циљ састанка радне групе у Барселони средином месеца је да се размотре досадашњи закључци и предлози у вези са визијама реконструкције Евролиге и Еврокупа, а имајући у виду и састанке на микронивоу у регионалним лигама и националним савезима.

Спекулише се да ће Евролига понудити АБА лиги трогодишњи уговор са шампионом за учешће у елитном такмичењу, док ће преостала три тима која изборе плеј-оф играти у Еврокупу.

Ове сезоне тај статус су изборили Будућност, Црвена звезда, Цедевита и Мега Лекс.

Евролига ће следеће сезоне имати 16 учесника, 11 места је гарантовано за Реал, Барселону, Лаборал Кучу, Макаби, Фенербахче, Анадолу Ефес, Олимпијакос, Панатинаикос, ЦСКА, Емпорио Армани и Жалгирис.

Додатно место добила је ВТБ лига, по једно имају шампион Еврокупа и победник квалификација, а преостала два ће се делити вероватно између АБА лиге, Немачке и Француске.

Коментари / 0

Оставите коментар