Хјуит се враћа из пензије због Аустралије?!

Тренер Дејвис куп тима Аустралије Џејсон Столтенберг наговестио је да би нови селектор те екипе Лејтон Хјуит могао да се врати из пензије.

Тенис 03.03.2016 | 17:40
Хјуит се враћа из пензије због Аустралије?!

Некада први рекет света је могао би да наступи у предстојећем дуелу против селекције САД у првом колу Светске групе.

Двоструки Грен слем победник Хјуит је крајем јануара, после пораза у другом колу Аустралијен опена, саопштио да је завршио 20-годишњу каријеру, али би могао да се врати на терен и у репрезентацији замени Ника Кирјоса који има вирус.

"Хјуит је мислио да се пензионисао, али удара лоптицу више од ових момака. Ово је вероватно први пут да селектор на терену мора да се припрема као да ће играти мечеве. Он много даје екипи и урадиће све што је потребно, без обзира да ли ће играти ли седети поред терена. Не очекујемо да ће играти, али морамо да сачекамо и видимо како ће се ситуација развијати у наредна 24 сата", рекао је Столтенберг.

Кирјос је тренирао, али му је током сваке паузе глава била покривена пешкиром. Његова мајка Нил рекла је да 20-годишњи тенисер има "ужасан" вирус откако се повукао из дуела са Станисласом Вавринком у полуфиналу турнира у Дубаију прошле недеље.

Аустралија и САД ће од 4. до 6. марта у Кујонгу играти меч првог кола Светске групе Дејвис купа.

У домаћем тиму су Бернард Томић, Сем Грот и Џон Пирс, а селектор САД Џим Куријер у екипу је уврстио Џона Изнера, Џека Сока и браћу Боба и Мајка Брајана који ће наступити у дублу.

Мајк Брајан је рекао да његову екипу не би изненадио повратак Хјуита.

"Играо је много мечева у синглу и дублу и бићемо спремни на све. Ако буде играо, то неће бити лош избор Аустралијанаца, пошто је он легенда", рекао је Мајк Брајан.

Коментари / 0

Оставите коментар