Има само 19 година, а већ је милијардерка

Норвежанка Александра Андресен најмлађа је милијардерка на Форбсовој листи најбогатијих људи на свијету, јавља Дејли Мејл.

Свијет 02.03.2016 | 10:15
Има само 19 година, а већ је милијардерка

Деветнаестогодишња дресерка коња има богатство које се процјењује на 1,2 милијарде америчких долара, а дијели га са сестром Катхарине (20). Сад се вец́ сигурно питате како неко може зарадити толике милионе бавец́и се дресуром коња, али Алекандра, иначе 1,475 најбогатија особа на свијету, за иметак може да захвали својој породици.

Наиме, њен отац Јохан Ф. Андресен пребацио је 2007. године свој удио у највец́ој норвешкој компанији, Ферд Холдингс, на своје ц́ерке.

Њена породица је зарадила богатство у дуванској индустрији, а њен пра-пра-прадеда основао је највец́у дуванску фабрику у Норвешкој.

Компанија је продата 2005. за 500 милиона америчких долара, а породица је новац уложила у некретнине и фондове. Двије године касније њен отац је предао 80 посто акција у фирми Ферд Холдингс ц́еркама Александри и Катхарине.

Сестре из Норвешке први су се пут нашле на Форбсовој листи најбогатијих, обзиром да су обе старије од 17 година па су морале пријавити поврац́ај пореза, што значи да су информације о њиховом личном богатству постале јавно доступне.

Александра живи у Немачкој где се професионално бави коњичким спортом. С коњем Беламоуром освојила је неколико трофеја на јуниорској нивоу такмичења. У вези је са Јоакимом Толлефсеном (24), норвешким борцем.

Једном приликом је у интервјуу који је објављен на страницама њихове компаније причала о одговорности која јој је дата, те је истакла да само новац није довољан за успех.

Подсјетимо, Бил Гејтс, суоснивач Мицрософта, и трец́у је годину заредом на челу Форбсове листе најбогатијих људи света. Његово богатство у односу на прошлу годину смањило се са 79.2 на 75 милијарди долара, но Гејтс је и даље на врху, а на Форбесовој листи налази се вец́ 22 године.

Други на листи је шпански бизнисмен Аманцио Ортега, оснивач бренда Зара. Он је са тог мјеста 'скинуо' Мексиканца Карлоса Слима који је пао на 4. место. Слимово богатство процијењено је на 50 милијарди долара, што је чак 27.1 милијарду долара мање него претпрошле године.

На трец́ем месту сада је Ворен Бафет, директор осигуравајуц́е компаније Беркшир Хатхаваи са 60,8 милијарди долара.

Највише се повец́ало богатство Марка Зуцкерберга, оснивача Фацебоока, које је увец́ано за 11.2 милијарде и сада износи 44.6 милијарди долара.

Зуцкерберг је на 6. месту Форбсове листе, а испред њега је оснивач Амазона, Џеф Безос.

Извор: Нет.хр

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Коњо

02.03.2016 09:35

Да мене узјаше прелетила би циља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицо

02.03.2016 11:43

Лијепа И богата

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

02.03.2016 20:09

Па ста, није она зарадила ни један ЕУРО, само имала среце да се роди у богатој породици, као нпр. Додиков, Мисковицев или Микеревицев син. Глупост.

ОДГОВОРИТЕ