Партизан ипак није добио специјалну позивницу за Еврокуп!

Иако се брзином муње синоћ пренела информација да ће Кошаркашки клуб Партизан следеће сезоне играти у Еврокупу, пошто је добио специјалну позивницу, од тога нема ништа, сазнаје “Блиц”.

Кошарка 02.03.2016 | 17:00
Партизан ипак није добио специјалну позивницу за Еврокуп!

Пошто је Евролига јуче у току дана послала допис АБА лиги да ће њен шампион наредне сезоне играти у Евролиги, а да ће наредна три тима по пласману ићи директно у Европкуп, информација да су црно-бели добили вајлд-кард испоставила се као нетачна, као и наводни позив представницима клуба из Хумске да се 14. марта у Барселони појаве на састанку будућег устројства Евролиге и Еврокупа.

Извесно је да ће Партизан наредне сезоне уместо у Еврокупу ипак играти ФИБА Лигу шампиона, док ће трећепласирани из српског првенства, уколико Звезда буде међу прва три, ићи у квалификације тог такмичња.

Иначе, било је жустро на састанку председништва АБА лиге па су у једном тренутку представници Цедевите, Партизана и Црвене звезде ушли у расправу око атмосфере у халама. Тако је представник Цедевите Вебер похвалио синоћњу подршку Партизанових навијача, иако је било и непримерених скандирања и прозивки појединих политичара, а прозвао је присталице црвено-белих које су, по његовим речима, вређали играче Цедевите на утакмици Евролиге.

На то се представник Црвене звезде само насмејао и бранећи свој клуб рекао да је то потпуно разумљиво јер су Партизан и Цедевита стварани у истом граду.

Коментари / 0

Оставите коментар