Вазура: Да је било све регуларно, добили бисмо 3:1!

Директор Партизана Милош Вазура сматра да је недосуђен пенал у дербију у потпуности утицао на коначни резултат. Директор Партизана говорио о грешкама судија на "вечитом" дербију, мерама које ће клуб предузети и шта очекује у четвртак од судијске комисије.

Фудбал 02.03.2016 | 18:00
Вазура: Да је било све регуларно, добили бисмо 3:1!

Не смирују се страсти у Партизану после 150. "вечитог" дербија. Црно-бели не могу да опросте судијској екипи, на челу са Владом Глођовићем, то што су оштећени у дуелу са Црвеном звездом и да је управо та чињеница, како тврде челници "парног ваљка", коштала црно-беле победе.

После конференције за медије поводом утакмице четвртфинала Купа са Радничким из Ниша, у просторијама фудбалског клуба срели смо и директора Милоша Вазуру, који је без устезања говорио о штети која је начињена Партизану у дербију.

Да ли сте заиста дали премије играчима после дербија?

"Подељене су. Дао сам иницијативу Управном одбору... За нас ми нисмо изгубили утакмицу, да се није догодило то што јесте вероватно бисмо добили 3:1. Да је било регуларно... Нити је био фаул код слободног ударца, нити је лопта постављена где је требало. Судија је све одрадио како не би смело..."

Како Партизан да се заштити од сличних сценарија?

"Дао сам упозорење Фудбалском савезу Србије, ако се настави овако мораћемо неке много драстичније одлуке да донесемо."

Које конкретно?

"Полако. Да видимо шта ће да се деси. Има милион начина да се боримо. Нећемо дозволити да преко судија уништавају Партизан. Катастрофа је то што су нам урадили. Колико само пенала нису свирали за нас ове сезоне."

Да ли знате против које једино екипе није досуђен пенал у Суперлиги?

"Црвене звезде, вероватно."

Како гледате на приче да је Немања Михајловић покушао да изнуди пенал фолирањем?

"Да, стварно је фолирао, види се лепо. Ко каже да није био пенал тај лупа глупости. Слободно тако напишите. Види се на сминку да није било офсајда, фаула за Звезду, да је био пенал."

Зашто Мажић није судио и овај дерби када је наш најбољи судија?

"Вероватно човек више не може да издржи тај притисак."

Душан Мракић ће донети одлуку да ли ће да казни Влада Глођовића или не. То је човек који је својевремено изјавио да Црвена звезда никада није изгубила када је од свирао. Како гледате на ту чињеницу?

"Надам се да не доноси сам одлуке, да постији нека комиција. Видећемо у четвртак. Очекујем да га (Глођовића) склоне са листе."

Да ли постоји дилема код вас да су грешке плод случајности?

"Никаква дилема не постоји. Једна грешка може да буде плод случајности, али четири не. Намера је постојала."

Водите и рат са навијачима са јужне трибине. Појавиле су се и прве пароле против вас.

"Нећу то да коментаришем, не занима ме", завршио је Вазура.

Коментари / 0

Оставите коментар