Ле Талек: Долазак у Звезду је прави потез!

Само две утакмице су биле довољен да новајлија Дамијен ле Талек "купи" све навијаче Црвене звезде и покаже да ће бити право појачање. У прва два меча је показао да може да игра добро на више позиција, против Партизана је играо и на позицији централног дефанзивног играча.

Фудбал 04.03.2016 | 10:40
Ле Талек: Долазак у Звезду је прави потез!

"Први пут сам на званичном мечу играо штопера. Истина је, могу да играм било где. Ако тренер тражи да играм у одбрани, није проблем. Играћу где треба, играћу за тим и наше победе", рекао је Ле Талек за клупски сајт.

Он је први Француз који је заиграо у вечитом дербију.

"Срећан сам што је тако јер волим да сам први у свему. То је добар податак, јер сад и у Француској због мене више причају о Звезди и нашим победама. Био сам свестан величине клуба и пре него што сам дошао. Зато још више верујем да можемо све да победимо и да наставимо са рекордом уз марљив рад", додао је везиста.

Ле Талек је истакао да се ниједног тренутка није покајао због доласка на стадион "Рајко Митић".

"Сада сам свестан да сам одлично поступио. Могао сам да останем у Русији и да играм у неком мањем клубу за веће паре. Али, у Звезди знам да ће моја игра бити боља и да ће сви то видети. Када се игра добар фудбал, можеш да покажеш колико знаш. Ако је екипа лоша, ни игре појединаца се не виде. Звезда игра баш леп фудбал и хоћу да се уклопим у то".

Француски фидбалер, као и остали странци у црвено-белом дресу, апострофира добру хемију у екипи.

"Атмосфера коју има овај тим је јединствена. Нисам то раније осетио. Мотивисани смо без обзира на бодове и разлику. Радујемо се свакој победи као да је прва. Ово је посебна група играча на једном месту", рекао је Ле Талек.

Он се још једном осврнуо на тријумф у вечитом дербију.

"Било је одлично, победили смо у гостима. Чуо сам да нисмо победили на стадиону великог ривала неколико година и зато је радост већа. Чини ми се да је пола навијача на стадиону навијало за Звезду и радовали смо се са њима је још више јер су дошли у великом броју да нас подрже. Први пут ми је било овако, нисам доживео ништа слично у каријери. Осећај је јединствен", закључио је Француз.

Коментари / 0

Оставите коментар