Боби Америма: Могу ја многе ствари које не можете ни да замислите!

Не смањује се у САД одушевљење играма Бобана Марјановића, иако му се минутажа у редовима Сан Антонија не повећава. Штавише, Боби је све чешће тема тамошњих медија.

Кошарка 02.03.2016 | 22:30
Боби Америма: Могу ја многе ствари које не можете ни да замислите!

И не чуди. Навијачи Спарса су одушевљени њиме, више од 500 њих је у јануару дошло на потписивање уговора иако је речено да ће улаз бити дозвољен само за 200 особа. Почео је већ да снима и рекламе за тамошње компаније, а саиграчи имају само речи хвале за њега.

"За њега се људи лепе јер, због висине, прво помисле да је у питању научни експеримент. Али, чињеница је заправо да је он нежни џин, који је притом веома харизматичан, друштвен и духовит. Зато је популаран. Воли да се шали са људима, а они потом остају одушевљени", каже његов саиграч Дени Грин.

Сам Марјановић истиче да не стиже да се упозна са огромном популарношћу на друштвеним мрежама.

"Понекад ми пријатељи пошаљу нешто што је било на Твитеру, можда једном, двапут недељно. Не стижем баш да све испратим, на крају до мене дође можда десет одсто свега што се тамо дешава. Али, чини ми се да им се свиђа оно што приказујем на терену. А то ме чини срећним. Нису ти коментари у стилу "ха, ха, овај момак не може да ухвати лопту, не може да шутне". Осећам се добро јер имам прилику да покажем шта знам, а људи то поштују", каже наш горостас.

А то што зна - одушевљава друге чланове екипе Сан Антонио Спарса.

"Људи виде колики је и помисле да је статичан. Али, он је чудо од играча. Много нас је појачао, и због кошаркашке интелигенције и због конституције. Није он уопште статичан. Може да се креће, може да испрати ритам НБА утакмице. Позитивна је промена за наш тим", каже Дејвид Вест.

Са њим се слаже и аустралијски плејмејкер, такође кошаркаш Спарса Пати Милс.

"Бобијев карактер, његов искрен карактер, то је кључ за његове успехе. Цела та 'манија' око њега је тешко разумљива јер људи заправо и не виде какав је он. Ми, иза сцене, видимо. Што се тиче онога на терену, онога што навијачи једино и виде... мора да им се свиђа оно што уме, па му желе да успе", каже Милс.

Марјановић игра мање од осам минута по мечу, а да игра по 36 просеци би му били 23,3 поена, 14,8 скокова. Америчким медијима се нарочито свиђа како ефикасно користи скоро сваку указану шансу.

"Могу ја да урадим многе ствари које не можете ни да замислите", рекао им је Боби уз осмех, додајући: "Стварно, многе добре ствари могу да изведем. Али, постоји толико тога што не бисте ни требало да видите у мојој игри, јер ми оне нису ни посао. Моје је да будем под обручем, а не да жонглирам са лоптом. Играм оно што треба да играм, пратим саиграче и надам се да ћу из дана и дан бити све бољи".

Боби не крије да много тога учи од легенде Спарса, Тима Данкана.

"Питам га све живо у вези одбране, јер је потпуно невероватно колико је он добар у томе. И, све лепо објасни. Схватите да не морате да скочите три метра да бисте били најбољи блокер. Каже ми и 'ово је само детаљ, али обрати пажњу овде на положај колена, а овде на положај руку'. И, мени то много значи. Кад год га нешто питам, његово мишљење је корисно. Знам да он ради напорно сваког дана, а ја бих волео да једном будем као он. Нико не може да буде исти као он, али ја бих да будем и лоша копија Тима Данкана. Или, надам се, да будем добра копија. Ето, нека буде да желим да будем добра копија Данкана. Тешко је то, али дајем све од себе, корак по корак", каже наш кошаркаш.

Он истиче да пуко извршавање кошаркашких задатака није најважније на свету.

"Могу да кажем за себе да волим да тренирам, али и покушавам да сви око мене буду насмејани. Није то сада да идем около и причам шале, једноставно покушавам да унесем добру енергију. Ја сам само један фин момак који, чини ми се, носи у себи и шири много позитивне енергије. И, драго ми је да људи то препознају. Не само навијачи и људи овде у Сан Антонију, већ и сви моји пријатељи. И, колико чујем... добро је то", рекао је Боби уз осмех.

Коментари / 0

Оставите коментар