ДК: Тенисери БиХ спремни за мечеве против Туниса

Селектор и тениски репрезентативци Босне и Херцеговине спремни су и оптимистички расположени пред мечеве с Тунисом у оквиру 1. кола ИИ групе ЕА зоне Дејвис Купа у Зеници од 4. до 6. марта.

Тенис 02.03.2016 | 13:40
ДК: Тенисери БиХ спремни за мечеве против Туниса

На конференцији за медије, медијима су се обратили директор Тениског савеза Босне и Херцеговине Сенад Хаџимешић, те селектор Амер Делић и играчи Мирза Башић, Томислав Бркић и Нерман Фатић.

"Одавно нисмо имали овако велику подршку медија и на томе вам се свима захваљујем. Први меч играмо у Зеници и надам се да ће све протећи у најбољем реду, као што је то до сада и било", рекао је кратко директор Тениског савеза.

Селектор репрезентације Амер Делић је због правила четврти пријављени играч. Рекао је како је преостали посао на играчима репрезентације.

"Знамо једног од играча Туниса Малека Жазирија, који је искусан, али вјерујем да ће наши момци бити спремни за петак, суботу и недјељу. Подлога нам одговара и већ смо одрадили два квалитетна тренинга, спремићемо се и до нас је да добијемо ове мечеве", рекао је Делић.

Селектор је рекао како ће у дублу највјероватније играти Томислав и Мирза.

"Условима у Зеници смо итекако задовољни, Арена је одлична и надам се да ћемо имати добре резултате. Што се тиче наших припрема на овој подлози, провели смо два дана, за разлику од наших противника који нису још ни стигли и мислим да ће неугодно бити изненађени овом подлогом, њеном брзином јер њихов Жазири воли спорије терене гдје има времена да се намјести и он на овој подлози неће имати шансе, поготово са Мирзином и Томином сервом", додао је Делић.

Томислав Бркић је рекао да су он и Башић на овој подлози постигли доста добрих резултата и да такав развој очекује и у дублу.

"Ко год буде играо, сигурно да ће дати све од себе и да ћемо на крају славити", изјавио је Бркић.

Босанскохерцеговачки тенисер Мирза Башић тренутно је 121. на АТП ранк листи те се нада уласку у топ 100 играча.

"Ми смо одиграли доста мечева на овој подлози и на њој смо већ уходани. Жазири је добар играч и не би нас требало изненадити ако буде добро играо. Остале играче не знам и мислим да су шансе 50:50, али да имамо малу предност због подлоге", рекао је Мирза Башић, додавши да је сезону добро почео и да се нада уласку у топ 100 играча на АТП листи.

Нерман Фатић познаје игру и једног од играча репрезентације Туниса Аниса Горбела, те је додао како сматра да он боље игра на споријем терену те да су наши репрезентативци бољи.

"Мислим да су Мирза и Томо за класу бољи и не би требало бити проблема и мислим да смо благи фаворити у овом мечу и да можемо славити. Молимо и гледаоце да нас подрже у што већем броју јер ће нам требати њихова подршка", рекао је Фатић.

За 3. март је заказан је жријеб парова, док ће први сингл мечеви бити одиграни 4, а дубл меч 5. марта с почетком у 12 сати.

Из Тениског савеза Босне и Херцеговине замолили су све посјетиоце мечева да не користе блицеве на својим уређајима те да искључе тонове на мобителима.

Репрезентација Туниса још увијек није стигла у Зеницу.

Коментари / 0

Оставите коментар