Живковић тражи 8.000.000 евра за уговор!

Понуда глатко одбијена...

Фудбал 01.03.2016 | 18:40
Живковић тражи 8.000.000 евра за уговор!

Андрија Живковић у Телеоптику, Јовица Живковић у Шпанији. Док један од најталентованијих фудбалера које је српски фудбал последњих година имао тренира ван првог тима Партизана, његов отац покушава на све начине да пронађе ангажман наследнику и пре 30. јуна кад ће постати слободан агент.

Јовица Живковић је протекле седмице боравио у Виљареалу и Андрију понудио челницима тамошњег истоименог клуба. Високо позициониран члан Примере је, имајући у виду Живковићев квалитет, био заинтересован за преговоре, међутим, они су се завршили практично чим су почели. Наводно, Шпанци су се „охладили“ кад су чули да Јовица Жиковић у старту захтева 8.000.000 евра. На руке. Само за потпис свог сина. Плус уговор на пет година и плату која би по сезони премашивала 1.000.000 евра годишње.

На Мадригалу нису желели да пристану на услове које тражи Јовица Жиковић, њему и менаџеру Предрагу Ђорђевићу, такође присутном на састанку су се захвалили на понуди и поручили да немају намеру да плаћају толики новац за фудбалера који „излази“ из уговора.

На сличан начин Јовица Живковић је током зиме покушао да направи аранжман са руководиоцима Атлетико Мадрида. Тад је, наводно, тражио 7.000.000 евра за Андријин потпис, али ни на Висенте Калдерону нису желели да издвоје поменути новац.

Остаје велико питање – ко ће? И да ли овим потезима Живковић сениор прави медвеђу услугу Андрији који свакако поседује квалитет за неку од лига „петице“, међутим, питање је под којим финансијским условима. Односно, ко ће се, кад чује Јовичине захтеве, одважити да руку завуче дубоко у касу.

Две ствари су сигурне.

Прва: од стидљиво најављиваног продужетка уговора са Партизаном неће бити ништа, а у међувремену, црно-бели морају да плате 2.500.000 евра на име „пенала“ што током зимског прелазног рока нису продали Андрију Живковић, на основу клаузула из погубног уговора који им је на врат натоварила претходна руководећа гарнитура.

Друга: Андрија Живковић је сигурно на губитку, јер уместо да игра – тапка у месту.

Коментари / 0

Оставите коментар