Горбачов: Свијет клизи ка ИИИ свјетском рату

Бивши лидер СССР-а Михаил Горбачов сматра да свијет пролази кроз веома опасну фазу и да му у најмању руку пријети нови хладни рат, јер горуће проблеме није могуће ријешити оружаном борбом и милитаризацијом већ конструктивном политиком и дијалогом.

Свијет 29.02.2016 | 19:20
Горбачов: Свијет клизи ка ИИИ свјетском рату

„Сматрам да живимо у веома опасном периоду. Свијет клизи ка новом хладном рату у којем се нико неће предати. Све су то глупости! Неопходно је само једно — бавити се свјетском и конструктивном политиком", поручио је Горбачов у интервјуу за руску телевизију „Рен".

Бивши лидер Совјетског Савеза, који ускоро слави свој 85. рођендан, истакао је да је, како ствари стоје, трећи свјетски рат већ отпочео, будући да се користи оружје за масовно уништење, као и нуклеарно оружје.

„Троше се огромне суме новца на наоружање. Понавља се све оно што нас је једанпут довело до пропасти. Неопходно је то зауставити, јер се појављују нове земље које имају оружје", подвукао је Горбачов.

Он је упозорио и да се Уједињене нације све мање баве процесима проналаска мирног рјешења, иако је неопходно искористити ту институцију како би се направио помак ка опстанку човјечанства.

„Неопходно је бавити се политиком и дијалогом. Човјек је од памтивјека знао да је питање опстанка у његовој природи", закључио је Горбачов.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

оо7

29.02.2016 18:27

Колико ли си ти допринео томе?????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аваз

29.02.2016 19:54

У БИХ није ни престао,само без оружја, за хљеб и егзистенцију ратујемо и питај бога докле ће мо, са овим нашим што иох ,,бирамо,, на изборима !

Name

Синнy Боy

29.02.2016 18:42

Доприњео је максимално. Да њега није било не би било рата у Југославији нити би Србија била бомбардовања а не би пао ни Гађали ни Садам ни Мубарак. .. Ма не би било рата ни у Украјини ни у Сирији. Горан ов је последњи који треба причати о ИИ св.рату и још не окривљујуци САД. Као сви су криви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атлета

29.02.2016 21:35

Горбацов је Америцки цовек ,растурио је СССР и видите где сада зиви

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ НС

01.03.2016 14:36

МА СРАМ ВАС БИЛО ВИ СТЕ ДОПРИНЕЛИ ТОМЕ ЗА ПАРЕ ЕЈ ЦОВЕЦЕ БРУКА ЗА РУСИЈУ И СВЕТ .

ОДГОВОРИТЕ