Дјевојчица затрудњела с малољетним братом

Отац дјетета које је у октобру прошле године родила петнаестогодишња дјевојчица у Дервенти, када је због силовања скоро цијела породица по мушкој линији ухапшена, је њен тада малољетни брат З.Ђ, сазнају "Независне" из извора блиског правосуђу.

Република Српска 29.02.2016 | 10:40
Дјевојчица затрудњела с малољетним братом

Случај који је шокирао регион дјелимично је добио епилог у Основном суду у Дервенти, гдје је, како сазнајемо, брат осуђен за силовање сестре, након чега је упућен у затвор за малољетнике.

Међутим, осим потврде, у овој правосудној институцији нису жељели да нам саопште како је гласила пресуда, правдајући се да до правоснажности пресуде не смију објавити информације о току кривичног поступка.

С друге стране, Здравку Ђ., оцу злостављане дјевојке, и Г.Ђ. (23), њеном старијем брату, такође се суди за силовање, али у Окружном суду у Добоју, гдје је, како нам је потврђено, одржан главни претрес. Како сазнајемо, силована дјевојчица је учествовала у оба процеса и то као свједок и као жртва.

Иначе, треба подсјетити да је дјевојчица за силовање прво пријавила оца, за којег је сумњала да је отац и њеног дјетета, а да су браћа тек касније ухапшена.

Ово, као и тест очинства недвосмислено показују како је била жртва тројице мушких укућана који су је дуже вријеме силовали и злостављали, те како ни сама није знала ко јој је, у ствари, у том инцесту направио дијете. Родила га је царским резом 20. октобра у Бањалуци, а мјесец дана раније се удала у сусједно село на подручју Дервенте.

У новембру је у пратњи свекра отишла у Центар за социјални рад и ту рекла оно што је шокирало све присутне, а то је да је трудна с рођеним оцем, те да је о свему ћутала због његове пријетње да ће их убити. До тада је све прикривала причом да је затрудњела са непознатим старијим мушкарцем са којим се виђала након школе.

Полиција је одмах ухапсила оца, мјесец дана касније приведен је и Г.Ђ. (23), док се за хапшење З.Ђ. у јавности није ни знало.

Уточиште у сигурној кући Петнаестогодишња дјевојчица је, како нам је речено у Центру за социјални рад у Дервенти, од новембра прошле године у сигурној кући заједно са дјететом.

"Са њом смо у редовном контакту. Засад добро подноси све ово. Наставићемо да пратимо случај и да помажемо колико је могуће", рекла је Самира Фејза, директор Центра.

НН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хитлер је имао и паметних

29.02.2016 11:27

циганска посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

гринго

29.02.2016 11:52

свака му је паметна

Name

Црни

29.02.2016 14:20

Како држава брине о таквим случајевима добро је да није шта горе било . Боље му је сад у затвору него ту гдје већ јест .

ОДГОВОРИТЕ