Власеница: Влада уништила ски-центар

"Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања", наводи се у саопштењу те странке.

Република Српска 29.02.2016 | 12:51
Власеница: Влада уништила ски-центар

АФЕРА „Осамдесет седам“

„Ски-центар Игришта, Власеница“

Девастирани ски-центар Игришта, код Власенице, који је некада био један од највећих ски-центара, Влада РС је купила 2008. године, наводно да га спаси и уложила новац у реновирање, а центар је послије тога – пропао! Радници су отпуштени, а оно што је остало завршило је на суду.

Један од најпознатијих ски-центара, који је почео са радом 1985. године, са великим капацитетима и ски-стазом од преко шест километара, данас је препуштен вандализму и пропадању. На скијалишту су поскидане жице и котурови на ски-лифтовима, електромотори, сва ски-опрема, а девастирани су скоро сви објекти.

Ски-центар Игришта, који је с радом почео у фебруару 1985. године, у свом саставу има хотел “Панораму” и Спортско-рекреативни центар “Језеро”, а с проблемима се мучи већ дужи период.

Влада РС је 2008. године купила имовину пропалог хотелско-туристичког предузећа “Звијезда” из Власенице и формирала Акционарско друштво “Игришта”, када су неки од капацитета дјелимично реновирани.

Ски-центар је радио све док у фебруару 2012. године није пукла сајла на лифту ‘Тањир’, који спаја најнижу и највишу тачку ски-центра. Након тога, неколико викенда радили су само лифтови и капацитети на локацији Јаворова пољана, а послије тога ски-центар више није био у функцији и тако је до данас. У току наредних година све што је могло бити покрадено је, нестало или разрушено.

Хотел “Панорама”, који се налази у склопу центра, закључан је, а исту судбину убрзо је доживио и СРЦ “Језеро”

Влада РС је поднијела приједлог за покретање поступка ликвидације над АД “Игриште” Власеница, јер друштво не обавља туристичко-угоститељску дјелатност и није активно нити ликвидно већ дужи низ година. Посљедњи финансијски извјештаји друштва сачињени су за 2011. годину.

По мишљењу Инвестиционо-развојне банке РС из 2015. године, нису створене претпоставке за нуђење на продају акцијског капитала “Игришта” Власеница. Указали су да је упитно да ли би било заинтересованих купаца за државни капитал у АД “Игришта” Власеница, те да је сврсисходније одмах статус овог друштва ријешити покретањем поступка ликвидације.

Пореска управа РС је против „Игришта“ покренула поступак принудне наплате, а укупан дуг износи 237.460,13 КМ. Ликвидациони поступак над АД “Игришта” Власеница је у току и спроводи се пред Окружним привредним судом у Источном Сарајеву.

Ово је још један од срамних потеза Владе који је коштао грађане Републике Српске - наводи се у саоштењу ПДП-а.

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

абц

29.02.2016 08:03

Напад је најбоља одбрана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веља

29.02.2016 08:08

Ста није упропастено, надјите Ви тако несто, ако постоји? Упропастено је на сваком кораку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

29.02.2016 08:11

Све док се: 1.На челу ТОРС-а налази библиотекарка (у позним годинама), 2.Бањске дестинације воде љекари (са сумљивим дипломама), 3.Општинске туристичке организације бивши (компромитовани) активни официри, НЕМА НИКАКВОГ НАПРЕТКА - НИКАДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Власеница

29.02.2016 08:33

Мићо Краљевић и Насер Орић могли би мало о овоме да нам причају. Срећом "Најк" је политички мртав, иначе од Власенице не би остало ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

булс

29.02.2016 09:30

хахах врати најку фацу

Name

осцар

29.02.2016 08:52

Игриста су искористена само за прање пара и сјецу суме, за ста у тузиластву постоје докази али оно и даље цути И самим тим постало је сауцесник, а цути јер су у тај криминал умијесане и крупније звјерке политицке сцене из Рс и Федерације! Мислим да власеницани знају на кога мислим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

унистили би они гивикт

29.02.2016 09:44

Ово је мала маца ста су све унистили,кад су олимпијску Јахорину искасапили и претворили у неупотребљиву моцвару коју мозе осњезити и група прионира а не 50 милиона КМ како неце и брдо поред Власенице, ипак то је знање и струка рзвалити све ,морате признати да се труде .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвјетко

29.02.2016 09:50

Волио бих заиста да се ово испита , одговорни казне и одузме им се имовина ако је могуће. Мени као Власеничанину је јако жао што је све овако како је написано, упропаштена лијепа туристичка мјеста, Игриште, Језеро, хотел "Панорама". Познато ми је да је Влада РС дала значајна средства за туризам и одређене пројекте у Власеници. Од тога није било ништа, средства су потрошена. Ако приведете кривце правди задржаћу какво такво повјерење у институције РС. У противном треба бјежати из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.03.2016 07:45

Иди ти у своје Милиће легло блуда и неморала погузино једна свом лази ком подносиш извјештај и друкас поштен народ општине Милићи обилазис локале и пишеш извјештаје ко са ким сједи.. Проваљен си крмак један

Name

ре

01.03.2016 09:04

Ти ниси Власенцанин него милицанска погузина слуга лазе и рајка, њихова друкара која хода градом и подноси извјештаје ко се са ким друзе ко гдје сједи итд ...среца па си откривен у томе па сад народ од тебе бјези ко дјаво од крста ...

Name

оо7

29.02.2016 09:54

Вероватно је пропало,јер су скијаши са Копаоника,Бјејашнице,Влашића и Јахорне навалили тамо да се скијају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

29.02.2016 09:55

Шта ови нису упропастили, питање је сад??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЦкрајина

29.02.2016 09:57

На којој је висини скијалисте, колико је дуга стаза? Нисам ни знао да овако несто има(било) у истоцном дијелу РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

реклама

29.02.2016 10:36

Погледај мало слике на нету и потрази информације! Заиста постоји и заиста је радило док влада није ,,улозила'' средства. Овдје су долазили људи из Сапца,Лознице,Бијељине, Тузле, Зворника,Братунца... И данас на стазама има снијега, иако је ове године пао врло слабо. Врх је на преко 1100 а поднозје на 750 м.

Name

ПЦкрајина

29.02.2016 11:46

Стварно штета да такво центар не ради, мало гдје има снијега, нпр. на Козари није било 10 дана скијања, а такав потенцијал пропада.

Name

аџенда

29.02.2016 13:19

Милорад Додик и корупција коју је успоставио, све су уништили. 90% људи с овог простора лови у мутном односно користи корупцију као начин опстанка. Нема државне фирме којом не управља корупција. Политичари гаје корупцију да би могли ефикасније пљачкати. Није добро ако мандат истекне а они се не напљачкају довољно. Поставе неписмена г.вна на положаје и онда им та г.вна потписују шта треба. А ретардирани гласачи прије тога изаберу себи такву власт. И као што Милорад рече, "Свима добро!" Није добро једино 10% који су исправни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

02.03.2016 10:18

Дајте приватнику, оцигледно да влада није способна да води то, погледајте Равну Планину на Палама, тако несто треба и Власеници

ОДГОВОРИТЕ