Вучелић: Гробари?! Па са њима су се и Делије спрдале!

Председник Југословенског Спортског друштва Партизан Милорад Вучелић сматра да црно-бели никако нису могли да добију вечити дерби против Црвене звезде.

Фудбал 29.02.2016 | 12:00
Вучелић: Гробари?! Па са њима су се и Делије спрдале!

Тим из Хумске поражен је на свом терену од ривала из Љутице Богдана (2:1) у јубиларном 150. дербију, а у Партизану су били веома незадовољни суђењем.

Вучелић је такође у својој изјави истакао – 'недосуђен пенал за Партизан, непостојећи прекршај пре изједначења Звезде, као и 'велики' број грешака главног арбитра Влада Глођовића'.

"Партизан никако није могао да добије дерби, и морам да се оградим да то нема никакве везе са Звездом. Није досуђен пенал, поништен је гол због офсајда, свиран непостојећи прекршај из којег је стигло изједначење. Глођовић је толико грешио да то просто никако не може да буде случајно. Оно што подједнако боли јесте понашање наших навијача с јужне трибине. Тај први утисак је некако увек варљив, свакоме од нас је потребно да погледа снимак не би ли се уверио да је у праву, а сада је све било јасно још на стадиону. Снимак је то касније само потврдио", почео је причу Вучелић за 'Вечерње Новости'.

Такође, скандирање Гробара 'Управа напоље', још пре почетка утакмице, није оно што је највише засметало Вучелићу.

"Најсрамније од свега је транспарент којим се Иван Ћурковић тера из Србије. Тако нешто никада нећу моћи да схватим и прихватим. Никада нико није терао никога из Србије, без обзира на националност и веру, па то свакако не може ни та група навијача. А да не причам о томе што при резултату 1:0 саплићу екипу скандирањем против управе или праве бакљаду у ситуацији када је екипа у налету и када имамо играча више", сматра Вучелић.

Челнику црно-белих нису била потребна питања, већ је у истом тону наставио да 'прозива' најверније присталице Партизана.

"Па са њима су се спрдали чак и Звездини навијачи. Препознали су целу ту њихову причу и онда су и они скандирали 'Управа напоље'. Евидентно је да су све радили по нечијем налогу и, уместо да буду 12. играч екипе, они су својим понашањем дозволили да то буде судија Глођовић. Њима свакако припадају заслуге што је то било тако".

За крај разговора, Вучелић се још једном осврнуо на суђење арбитра из Врбаса.

"У старту је било невероватно да дерби не суди Милорад Мажић, а сада је јасно и која је била Глођовићева мисија. Морам да сумњам у мотив тог човека, јер је јасно да је имао намеру да нас упропасти. Очекујем најстрожу могућу казну за њега, пошто све ово што причам никако није навијачка оцена, већ нешто о чему су сви отворено причали после утакмице", закључио је Вучелић.

Партизан после 24 одиграна кола заузима шесто место на табели са 36 бодова, чак 32 мање од водеће Црвене звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар