АБА - Џикић: Ми водимо рачуна само о себи!

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да ће у дуелу са Цедевитом његова екипа водити рачуна само о себи, а не о интересима других клубова.

Кошарка 29.02.2016 | 14:20
АБА - Џикић: Ми водимо рачуна само о себи!

Партизан вечерас од 20 часова у Хали спортова „Ранко Жеравица“ дочекује Загрепчане у оквиру претпоследњег кола АБА лиге, а тај меч могао би да утиче на пласман на табели. У случају победе ’црно-белих’, Црвена звезда ће имати шансу да дође до другог места на табели, испред Цедевите, а у случају пораза шампион Србије ће бити трећи.

„Не долази нам јако добра, него веома добра евролигашка екипа. Цедевита је до сада направила добру сезону, освојила је Куп, пласирала се у полуфинале Јадранске лиге и игра Топ16 фазу Евролиге. То је за нас шанса да се проверимо. Желимо да хала на Новом Београду буде пуна јер игра Партизан, да одржимо ниво енергије којим смо играли и да одиграмо најбоље што можемо без обзира на име и рејтинг противника“, рекао је Џикић на конференцији за новинаре у Београду.

Упитан шта мисли о томе што су очи навијача Звезде упрте у Партизан, пошто би ’црно-бели’ победом олакшали градском ривалу борбу за друго место, које у полуфиналу носи предност домаћег терена, Џикић је рекао да његова екипа гледа само себе.

„Занимљива ситуација. Ми играмо због себе, свако треба да води рачуна само о себи јер је то важно за регуларност лиге и будућност српске кошарке. Трудићемо се да водимо рачуна о ономе што је под нашом контролом. Имамо много својих проблема и бавимо се собом. Обе екипе се такмиче у Евролиги и побеђивале су ове сезоне и на домаћем и гостујућем терену и не знам колико ће бити превага домаћи терен“, нагласио је Џикић.

Тренер ’црно-белих’ рекао је и да се његова екипа никога не плаши.

„Мислим да ће Цедевита играти у најјачем саставу и да ће бити веома мотивисана. Ако није мотивисана да обезбеди себи бољу стартну позицију утолико за нас боље. Ценимо их ли се не плашимо. Не склањамо се ни пред ким, некада победимо, некада изгубимо, али идемо главом, па како прођемо“, додао је Џикић.

Звезда такође у понедељак игра у Загребу са Цибоном, а Џикић је рекао да резултат те утакмице даје значај мечу његовог тима.

„Ако један од двоје полуфиналиста Јадранске лиге наставе такмичење у Евролиги, биће ту умора играча, повреда, путовања, а ту су и датуми одигравања утакмица. Тренутно је много непознатих у тој једначини“, рекао је Џикић.

Џикић је навео да је ове недеље учињен корак напред по питању здравственог стања, да неки играчи имају ситне повреде, али да се због таквих повреда не пропуштају утакмице.

Кошаркаш Партизана Александар Цветковић рекао је да његова екипа има велики мотив да одигра добро против јаког евролигашког тима.

„Када долази екипа која у екипи има бившег играча Барселоне и остале играче озбиљних клубова то буди изазов да одмериш снаге са таквим играчима. Спреман сам, пружићемо максимум и видећемо за колико ће то бити довољно“, рекао је Цветковић.

Коментари / 0

Оставите коментар