Лига куп - финале: Драма, пенали – Кабаљеро јунак Ситија!

Екипа Манчестер Ситија освојила је Лига Куп после бољег извођења пенала од Ливерпула – 3:1 -- 1:1 (0:0).

Фудбал 28.02.2016 | 21:20
Лига куп - финале: Драма, пенали – Кабаљеро јунак Ситија!

Ово је четврти трофеј 'Грађана' у овом такмичењу – пошто су претходно славили 1970, 1976. и 2014. године.

После 120 минута игре није било победника иако смо видели два поготка – најпре је тим из Манчестера повео у 49. минуту преко Фернандиња, али је Филипе Кутињо поготком у 83. минуту успео да избори продужетке за 'Редсе'.

Ипак, у апсолутног јунака вечери израстао је голман Ситија Вили Кабаљеро, зауставивши три узастопна шута ривала у пенал серији, пре него што је Јаја Туре погодио за коначни тријумф.

Аргентинац је редом 'читао' Лукаша Лејву, Филипеа Кутиња и Адама Лалану, а преварио га је само Емре Џан пањенком у првој серији, С друге стране, пре Туреа, прецизни су били Хесус Навас и Серхио Аугеро, док је Фернандињо погодио стативу.

Све у свему, дуел на највећем енглеском стадиону донео нам је добар фудбал, велику борбу, као и неколицину чврстих и оштрих стартова. Обе екипе заиграле су обазриво на старту, нису се превише залетале, а најбољу прилику у првих 45 минута пропустио је Агуеро.

'Кун' је пробио у свом стилу, ушао у шеснестерац и нашао се усамљен испред Симона Мињолеа – желео је ударцем по земљи да погоди даљу малу мрежу, али је Белгијанац сјајно реаговао и његов ударац скренуо у стативу.

Старт другог дела игре донео је нешто бржу игру, а 'Грађани' су повели из прве опасне акције. Акција је текла по десном боку, Агуеро је са ивице казненог проиграо затрчалог Фернандиња, а овај искоса послао лопту кроз ноге Мињолеа.

Ливерпул је узвратио притиском, да би ударац Џејмса Милнера у 56. минуту, после додавања Данијела Стардижа, завршио замало поред леве стативе.

Прилику да реше сусрет потом су пропустили Давид Силва и Рахим Стерлинг, а казна је стигла у 83. минуту када је Кутињо донео изједначење тиму Јиргена Клопа.

Резервиста Дивок Ориђи послао је лопту са десне стране на другу стативу, Лалана је са само неколико метара погодио стативу, али се лопта одбила право до Бразилца – који са десетак метара лако тресе мрежу.

За веома лошу реакцију код водећег гола екипе Мануела Пелегринија, Мињоле се истакао у преосталих десетак минута наставка са две феноменалне интервенције. Најпре је зауставио покушај Фернандиња у 83. минуту, да би шест минута касније на још импресивнији начин спречио ударац Јаје Туреа из петерца.

Пре пенал серије, оба тима имала су по велику прилику у додатних пола часа игре – Мињоле је још једном изашао као победник окршаја са Агуером, док је на другој страни Кабаљеро спречио Ориђија да са седам, осам метара постане јунак Мерсисајда.

Коментари / 0

Оставите коментар