НБА - видео: Стеф Кари и тачка!

Најбољи кошаркаш данашњице Стеф Кари поставио је нови невероватан рекорд у тријумфу Голден Стејт Вориорса над Оклахома Сити Тандером са 121:118.

Кошарка 29.02.2016 | 08:20
НБА - видео: Стеф Кари и тачка!

Кари је утакмицу завршио са 46 поена и постигао је тројку 0,6 секунде до краја првог продужетка за 53. победу ове сезоне.

Та тројка је била 12. за звезду Вориорса, чиме је изједначио рекорд по броју тројки на једној утакмици, који заједно са њим држе Доњел Маршал и Коби Брајант.

И не само то, поштоп је Кари тако надмашио сопствени рекорд по броју тројки у једној сезони, померивши лествицу за две у односу на претходну сезону. Тројка за тријумф била је 288. Каријева ове сезоне, а за рекорд му је било потребно 58 утакмица.

Кари је од почетка сезоне у сјајној шутерској форми и просечно бележи по пет тројки по мечу, а пошто је остало још много утакмица за њега до краја, извесно је да ће рекорд даље падати из утакмице у утакмицу.

Нови рекорд који је Кари поставио је најбрже постављен када се гледа цела сезона, не само у кошарци, већ и целом америчком спорту. Звезда Вориорса је рекорд поставила када је до краја сезоне остало још 29,3 одсто утакмица. Најближи Карију је био Вилт Чемберлен, који је надмашио свој број поена по једној утакмици у сезони 1961/62 на 60. од 82 утакмице.

Када је Бери Бондс поставио рекорд по броју ’хоумранова’ 2001. године, то је учинио када су му остале две утакмице до краја. Исти случај је био са Вејном Грецкијем у сезони 1985/86, када је надмашио сопствени рекорд по броју поена у једном сезону. Ладанијан Томлисон је рекорд по броју тачдаунова у једној сезони постигао у 13. утакмици НФЛ сезоне 2006. године, а до краја сезоне је тада остало 18,8 одсто утакмица.

Коментари / 0

Оставите коментар