Лазић: Причамо о Топ 8; Јовић: 12 дана нисам мрднуо!

Бек Црвене звезде Бранко Лазић каже да је за њега утакмица у Вршцу против Ефеса у Евролиги (победа 91:82) имала посебан значај због недавног рођења детета.

Кошарка 28.02.2016 | 08:20
Лазић: Причамо о Топ 8; Јовић: 12 дана нисам мрднуо!

"Утакмица је била специфична за мене због рођења једне мале девојчице. Управо због ње је ова утакмица била посебна и другачија од других. Сваки постигнути поен сам прослављао на посебан начин због ње", рекао је Лазић.

Заменик капитена црвено-белих је у уторак постао отац, а у победи црвено-белих над Ефесом дао је 10 поена.

"Било је тешко подићи се после Купа и пораза у полуфиналу од Партизана, али ето показали смо да и из тих неких тешких ситуација можемо да се подигнемо за кратко време и да изнесемо утакмицу на прави начин. Било је доста осцилација, али успели смо на полувремену да се смиримо јер смо у првом били много нервозни, да га оставимо по страни и да изађемо у других 20 минута да одрадимо све што је у нашој моћи", рекао је Лазић.

"Играли смо агресивно у одбрани, па смо долазили до лаких поена, а онда смо у последњој четвртини направили разлику и полако привели меч крају", додао је он.

Лазић је честитао целој екипи на великој победи и додао да му је драго што увек неко други из тима избије у први план.

"Драго ми је што су (Немања) Дангубић, (Василије) Мицић и (Марко) Гудурић били у првом плану и што су изнели овај меч. Наравно и целом тиму честитам на победи", рекао је Лазић и додао да се унутар екипе прича о пласману у четвртфинале Евролиге, али да је битно да се "иде корак по корак у свим такмичењима".

Први плејмејкер Црвене звезде Стефан Јовић, који је због повреде пропустио такмичење у Купу, рекао је после утакмице против Ефеса да је у претходних недељу дана ослабио четири килограма.

"Како сам играо против Ефеса, тако сам и тренирао претходних дана. То је тренутно мој максимум, да по два-три минута будем на терен јер једноставно 12 дана нисам мрднуо. Надам се да ће за десетак дана, уз тренинг и теретану, та мишићна маса и мишићи да се подигну", рекао је Јовић.

Црвено-бели после нове победе имају скор 5-3 и заузимају треће место у Групи Е са изгледним шансама да прођу у наредну рунду.

Јовић је оценио да је победа Панатинаикоса против Фенербахчеа повећала улог у мечу између црвено-белих и Ефеса, пошто и грчки тим има пет тријумфа и три пораза.

"Некако, у првом полувремену смо играли у грчу јер је победа Панатинаикоса повећала тежину меча и пореметила наше планове, али без обзира на све то, опет морам да похвалим амбијент, навијачи су нам све време давали ветар у леђа с трибина. Уз њихову помоћ смо одиграли како треба", казао је Јовић.

Звезда је због заузетости хале Пионир и Београдске арене утакмицу осмог кола морала да игра у вршачкој дворани Миленијум, а један од најискуснијих играча црвено-белих Марко Симоновић је оценио да то није имало великог утицаја на тим.

"Стварно је било сјајно. Изузетна утакмица, изузетна атмосфера за игру. Навијачи су били невиђено добри. Не могу да опишем, али они нам дају енормну, невидјену енергију на свакој утакмици и могу да кажем да је ово заједничка победа. Честитам свима којима срце куца за црвено-беле боје, ово је била изузетна победа", рекао је Симоновић.

Ефес је у првом окршају ова два тима победио Звезду са поеном разлике.

"Они су и из првог меча имали победу, али минималну, зато су морали да траже тријумф овде јер су и пре овог меча имали победу мање од нас. Ми не само да смо успели да надоместимо тај поен из првог меча, већ смо добили са добром разликом, која нам даје сигурност за наставак такмичења", казао је он.

Црвена звезда ће у наредном колу Групе Е гостовати Фенербахчеу у петак, 4. марта у Истанбулу.

Коментари / 0

Оставите коментар