Ко каже да се Барса не одбија?!

Чак и када је клуб из дечачких снова. Рајхедлију Базуру тек је 19 година, а Ајакс већ на столу има понуде од 25.000.000 евра. Међутим...

Фудбал 28.02.2016 | 17:20
Ко каже да се Барса не одбија?!

Кратка анегдота из бурне младости Рајхедлија Базура. Писаће се о њој кроз коју годину када буде стасао у истинску европску звезду. А сви су сагласни да је то неизбежно.
"Надам се да ће ми се једног дана испунити сан да заиграм за Барселону", говорио је не тако давно млади везиста Ајакса.

Жеље су му услишене готово моментално.
"Немам шта да кријем. Пре два месеца људи из Барселоне су пришли мом брату и менаџеру и јасно изразили интересовање. Рекли су: Пратимо те", признаје Базур.

Холандски медији иду и корак даље и наводе да је на сто Ајакса легла конкретна понуда - 25.000.000 евра колико Копљаници траже за младог аса. Али посао се није догодио. Зашто? Базур није хтео. Као што ни три сезоне раније није хтео да се пресели у табор Манчестер Ситија. Тада је мајка инсистирала да остане у Амстердаму, јер ће боље напредовати у познатом окружењу. Није помогло ни то што га је у другачију одлуку убеђивао и идол из дечачких дана Патрик Вијера.

Уосталом, Базур је увек био свој. Тренери у млађим категоријама су га због конституције гурали у одбрану, он је желео напред, баш као и Вијера. У ПСВ-у му то нису дозвољавали, он је скупио ствари и отишао у Ајакс. Одбио је Сити, сад и Барселону. Самокритичан какав јесте зна да још није играч за Ноу камп, а не вуцара му се по позајмицама.
"Не постижем довољно голова још, али напорно радим на томе. Има Дениса (Беркампа, прим.аут) поред мене, тако да верујем да ћу и то савладати", оптимиста је Базур.

Корак по корак. Доћи ће и та Барселона. Само можда после Борусије Дортмунд, Наполија, Бајерна...

Коментари / 0

Оставите коментар