Одбијен захтјев за изузеће судије

Драгану Васиљковићу, оптуженом за ратни злочин над цивилима и ратним заробљеницима током рата у Хрватској, биће суђено у Сплиту, пошто је Врховни суд Хрватске одбио његов захтјев за изузеће предсједника Жупанијског суда Маријана Милетића.

Република Српска 26.02.2016 | 09:45
Одбијен захтјев за изузеће судије

Милетић би сада требало да одлучи о захтјеву Васиљковића за изузеће судија Жупанијског суда, а с обзиром да ће га највјероватније одбити, биће створени технички услови да се одржи рочиште о потврђивању оптужнице, преноси хрватски портал "Индекс".

Врховни суд потврдио је одлуку оптужног вијећа о одређивању истражног затвора и закључио да не долази у обзир никаква мјера која би замијенила истражни затвор, а ни кауција.

Васиљковић је понудио пет милиона куна да му се омогући одбрана са слободе.

Он је притворен због тешких околности почињеног дјела, али и опасности од бјекства, с обзиром да има аустралијско и држављанство Србије, а дуго је био недоступан правосудним органима Хрватске.

Васиљковић, познатији као Капетан Драган, тражио је изузеће судија сматрајући да неће бити објективни јер су са подручја које је обухваћено оптужним актом.

Капетан Драган се терети по пет тачака оптужнице за ратни злочин над цивилима и ратним заробљеницима у Далмацији и Глини.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

цорба

26.02.2016 09:16

Из противницког табора ти суде и то побиједници.Сто казу постено па до зоре.Пресуда_Крив је сто се крсти са 3 прста и три пута се љуби т.ј.сто је србоцетник који се супроставио у та времена будуцој то јест садасњој Нато Алијанси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дсс

26.02.2016 10:03

Ста си Драгане урадио са парама " Фонд Драган "у току рата. Покрао си сиротињу и побјегао у Аустралију.И зато ти треба судити

Name

Михаило Микић

26.02.2016 16:04

ДСС не једи ГОВ.. Тај фонд је служио за помагање рањеника и дјеце погинулих бораца. Капетан Драган је направио политичку грешку када је дозволио Јеврејима (Клари Мандић) да буде њихов кандитат у политичким обрачунима на изборима у СРБији. Од тада је његова слава почела да пада. Капетане код хрвата правде нема. СРБи сада не могу да те помогну а Аустралија за коју си радио опрала је од тебе руке своје као Пилат ид Христа чијим путем сада идеш на страдање, на Голготу чекајући смрт али и славно васкрсење са вером у истину Христову и правду Божију.ЉУДИ СУДЕ А БОГ ПРЕСУЂУЈЕ. СВОЈОМ БОРБОМ ЗА СПАС И ВАСКРС СРБСТВА И САВИНЕ СВЕТЕ СРБИЈЕ СВРСТАО СИ СЕБЕ МЕЂУ СРБСКЕ ЈУНАКЕ И БЕСМРТНИКЕ КОЈЕ ЋЕ СРБСТВО ДА ПАМТИ ДОКЛЕ ГОД БУДЕ БИЛО ЖИВОГ И ЈЕДНОГ СРБИНА. БОГ ТЕ ЧУВАО И БЛАГОСЛИВИО ЗА ЈУНАЧКА ДЈЕЛА ТВОЈА.

Name

Анте

26.02.2016 11:20

Видите како је добро имати доступне вијести тад свако зна стаје ко радио у прослости свака правда исплива кад тад знаци и оње имао ФОНД уиме свог дзепа а хускао сиротињу на злоцине уиме ЦРКВЕ И ДЗАМИЈА И ВЈЕРЕ И СВОГ ИНТЕРЕСА

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

26.02.2016 18:37

АНТЕ, СРБи су православни хришћани а не римокатолици. То значи да да СРБи не краду попут хрвата од своје сиротиње раје. СРБи поштују Божију ЗАПОВЈЕСТ која хришћанима наређује да они НЕ КРАДУ. Они "СРБи" који због својих дугачки пристију руку заблаће У туђе џепове нису СРБи већ прерушени хрвати. ЖИВИО СРБИНЕ НА МНОГАЈА ЉЕТА!